Sebze ve meyvede ucuzlama sinyali

Gümrük Bakanı Tüfenkci, marketlere sıkı denetim geleceğini belirterek, alım satım sürecinin şeffaflaşacağı çalışmalar sonunda sebze-meyve fiyatlarının yüzde 30’a kadar ucuzlayacağını söyledi.

Yayınlanma: 10.08.2016 - 18:43
Abone Ol google-news

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hal mevzuatı konusunda çalışmaları olduğunu belirterek hedeflerinin fiyatları düşürmek olduğunu söyledi. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Genel Merkezi’nde, dernek üyesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüfenkci, hal mevzuatıyla ilgili “Nakliyede büyük kayıplar var.

Marketlere de sıkı denetim gelecek. Soğuk hava zincirini teşvik edeceğiz. Hedef fiyatları düşürmek. Yüzde 30 nakliyede, yüzde 15 de aracıda düşürseniz maliyeti, bu tüketiciye yüzde 30 olarak yansır” diye konuştu. Bakan Tüfenkçi, Varlık Barışı düzenlemesinin, Meclis’te “kara para aklama” eleştirilerine hedef olduğu anımsatılınca şöyle dedi: “Saygıyla karşılıyorum ama doğru bir eleştiri değil. Şirketlerimiz, yurtdışı gelirlerini AB bankalarında tutarak kredi temin etmekte kullanıyorlardı. Şimdi biz o varlıkların ülkeye gelerek içeride değerlendirilmesini istiyoruz. Karaparayla uğraşanlar zaten Türkiye’ye getirirler mi? (kamyonla getiriliyor denmesi üzerine) Kamyonla para gelse Bulgarlar koymaz o parayı.” Kredi kartı ve kredi taksit sayısının artırılmasına ilişkin çalışma hakkında ise Tüfenkci, şunları söyledi:

En fazla 12 taksit

“Taksit sayısı konusunda 15-20 gün içinde karar vermiş oluruz. Cep telefonu, bilgisayar ve beyaz eşyayı kapsayacak mı henüz belirsiz. Cari açık konusunda etki analizleri yapılıyor. Taksit sayılarında bir iyileştirme sağlanırsa ekonomiyi bozacak bir etki olmaz diye düşünüyorum. Sınırsız taksit olmayacak. Belki 12 olacak ama 36-48 değil. Yeniden yapılandırma faizle sınırlı olur, aksi halde haksızlık olur diye düşünüyorum. Ziraat Bankası çalışmasını tamamlamış. Konut sektöründeki kredi maliyetlerinin ucuzlamasını destekliyoruz. 300 kalem mal hareket olacak. Faizlerin düşmesinden yanayız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler