Seçmen bıkkın ve ümitsizdi

Ocaktaki genel seçimlerde ve ülkenin kreditörlerinin sunduğu ekonomik önlemler anlaşma planının oylandığı 5 Temmuz referandumunda yaşanan heyecanın ardından sokaklarda umutsuz bir bekleyiş ve genel olarak sakin bir ortam vardı.

Yayınlanma: 21.09.2015 - 00:09
Abone Ol google-news

Yaklaşık 9.8 milyon seçmenin oy kullandığı ve bu yıl ikinci defa yapılan erken genel seçimlere katılım oranının, bıkkınlık ve isteksizlik nedeniyle daha düşük olacağı tahmin ediliyordu. Ocaktaki genel seçimlerde ve ülkenin kreditörlerinin sunduğu ekonomik önlemler anlaşma planının oylandığı 5 Temmuz referandumunda yaşanan heyecanın ardından sokaklarda umutsuz bir bekleyiş ve genel olarak sakin bir ortam vardı. Güneşli ve sıcak bir Eylül gününde, Atina halkının bir bölümü de oy kullanmak yerine kumsallara gitmeyi tercih ettiler.

Seçimler genel olarak olaysız geçti. Atina merkezindeki sandıklarda büyük bir kalabalık gözlemlenmedi. Sandık çıkışında yorum yapan seçmenler umutsuzluklarını vurguladılar. Genel kanı bugünkü seçimlerden kim galip çıkarsa çıksın, yeni hükümetin kemer sıkma tedbirlerini uygulamayı sürdürmek durumunda kalacağı yönündeydi.

40 yaşındaki Zinovia Sapouna “Özellikle oy kullanmadım. Referandumda, halkın yüzde 61.3’ünün memorandumlara ‘hayır’ demesine rağmen kreditörlerle anlaşılmasından sonra bu seçimlere destek vermek gibi bir niyetim ve isteğim yok” dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen 60 yaşındaki bir başka seçmen ise oy kullandığını belirterek, “Yine de gerçekte pek bir şey değişmeyecek. Hangi partinin kazandığı önemli değil. Normale dönmek için çok uzun bir zaman geçmesi gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler