Sedat Laçiner’den gözaltında paylaşım

Çanakkale merkezli olarak 10 ilde düzenlenen operasyonlarda “paralel yapı” savıyla gözaltına alınan, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de bulunduğu 28 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Gözaltındaki eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in Twitter hesabından önceki akşam bazı paylaşımlarda bulunuldu. Kimin tarafından yapıldığı belirlenemeyen paylaşımda, “Gözaltına alınalı iki gün geçti. Gözaltına alınmam ve bir hücrede tutulmam fiilen susturulmamdır.

Tek başıma bir hücredeyim. Kitap okumama, yazı yazmama dahi izin vermiyorlar. Sadece görüşlerimden dolayı gözaltındayım. Susturamayınca yok etmeye çalışıyorlar” yazıldı. Dün sabah da aynı Twitter hesabından yapılan ikinci paylaşımda ise şunlar dile getirildi: “Bugün ikinci gün de bitti ve hâlâ hiçbir işlem yapılmadı. 2 gündür tecrit edilmiş şekilde gözaltında tutuluyorum. Çocuklarımın gözü önünde evim didik didik edildi. Bana göre tek suçum Erdoğan’ı eleştirmek. Bir akademisyenin düşüncelerini söylemesi suç mu? Bugüne kadar basit bir sokak kavgasına bile karışmamış bir insanın evi terörle mücadele timleri tarafından nasıl basılır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler