Şehidin ailesi isyan etti... "Tolga'yı mezarında rahat bırakın üzerinden siyaset yapmayın"

Karayılan'ın "cenaze bizde" açıklamasını yalanlayan ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın "gerekirse mezarı açarız" söylemiyle yıkılan şehit Tolga Artuğ'un ailesinin acısı katlandı.

Yayınlanma: 01.10.2015 - 09:52
Abone Ol google-news

AKP'nin, Dağlıca'da şehit olan uzman çavuş Tolga Artuğ'un mezarının açılacağını açıklamasına ailesi isyan etti. Terör örgütü PKK'nin sözcüsü Murat Karayılan'ın "cenazesi elimizde" sözlerinin ardından baba Ercan Artuğ, oğlunun cenazesini gördüğünü açıklamanın doğru olmadığını söylemişti. Karayılan'ın açıklamasının yarattığı şüpheler şehidin ailesinin yaşadığı Manisa Turgutlu'da şüpheler giderilemişti.

AKP aday tanıtım toplantısına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili adayı Selçuk Özdağ, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan 3 yetkilinin şehidin cenazesini çıkarmak için Ankara'dan yola çıktığını açıklamıştı. Bu açıklamalar Artuğ ailesini isyan ettirdi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen aile üyeleri, baba Ercan Artuğ'un kesinlikle mezarın açılmasına izin vermediğini anlatarak, "AKP'lilerin bu açıklaması, terör örgütü PKK'nin açıklamalarını neredeyse doğrular nitelikte. İnsanın kafasında soru işareti yaratıyor. Hiçbir aile üyesi mezarın açılmasını istemiyor" diyerek açıklamaya tepki gösterdi.

Aile üyeleri, ne AKP'den ne Genel Kurmay Başkanlığı'ndan kendilerine ulaşan bir kişinin olmadığını da belirterek, "Bize otopside çekilen bir fotoğrafını bile gösterseler yeter. Bu şekile mezarın açılacağının AKP'nin genel başkan yardımcısı tarafından haberimiz olmadan söylenmesi, aklımıza soru işaretlerini getirdi. Bu açıklamayla, teröristlerin açıklamaları doğruymuş gibi hava oluştu. Şimdi Dağlıca baskınında şehit olanların aileleri de acaba bizim çocuğumuzun da cenazesi yanlış olabilir mi diye şüpheye düşecek. Bizi acılarımızla başbaşa bıraksınlar. Bizim üzerimizden siyaset yapmasınlar" dedi.

Olayların ardından kimsenin kendilerinin yanında olmadığını, şehit aileleri derneklerinin de bu kadar sıkıntıya karşın kendilerine ulaşmadığını da belirten aile üyeleri siyasilerden de şehit üzerinden prim yapmamasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon