Şehit pilotlara veda

Akçadağ’da eğitim uçuşu sırasında iki eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan dört subay gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Yayınlanma: 25.02.2015 - 23:43
Abone Ol google-news

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde önceki gece eğitim uçuşu sırasında düşen 2 F-4 uçağında şehit olan 4 pilot dün düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Erhaç Hava Üssü’nde düzenlenen törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, milletvekilleri, askeri ve mülki yetkililer katıldı.

Şehit pilotlar Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ve Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin bayrağa sarılı tabutları sabah Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Erhaç Hava Üssü’ne getirildi. Şehitlerin yakınları da Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Konya’dan özel uçaklarla Malatya’ya getirildi. Şehitlerin fenalaşan yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken tören sırasında şehit yakınlarından birinin tabuta doğru koşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törenin ardından Sezer Eskişehir’e, Özkaya İzmir’e, Atalay İstanbul’a, Özbahçeci de Konya’ya gönderildi.

Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin Konya’daki baba ocağında, akrabaları taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 yaşındayken babasını kaybettiği, kendisinin de 2 yaşında bir kız çocuğu olduğu belirtildi.

Şehit Özbahçeci’nin eniştesi Duran Fidancı, şehidin geçen hafta babaannesinin cenaze törenine katıldığını belirtti.

Osman Onur Özkaya’nın İzmir’deki baba ocağında da yas var. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli Kıdemli Başçavuş baba Cengiz ile anne Aynur Özkaya, acı haberle sarsıldı. Baba Özkaya, “Benim uçak bakımcı olmam sebebiyle uçakların arasında büyüdü. Sadece pilot olmak istiyordu, başka bir isteği yoktu” diye konuşu.

 

Oğlunun tabutunu taşırken fenalaştı

Salih Sezer’in Eskişehir’deki babaevi yasa boğuldu. İkindi namazından sonra Reşadiye camisinde düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, askeri ve mülki yetkililer katıldı. Şehit askerin ailesi törende gözyaşı döktü. Cenaze namazından sonra oğlunun tabutunu omuzlamak isteyen baba Mehmet Sezer, fenalık geçirdi.

Üsteğmen Atalay’ın Ümraniye’deki evine ateş düştü. Şehidin ailesi önceki gece tören için askeri uçakla Malatya’ya götürülürken Firuze Sokak’ta bulunan Yaşar Apartmanı’nda bulunan evine Türk bayrağı asıldı.

 

Türk Yıldızları mesaj yayımladı

Konya 3. Ana Jet Üssü’nde görev yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Türk Yıldızları pilotları, sosyal paylaşım sitesinde açtıkları hesaptan yayınladıkları mesajda, “Canımızdan can kaybettik ancak sonsuz gökyüzüne 4 kardeşimizi daha emanet ettik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler