Şehit üstçavuşun mutluluğu üç hafa sürdü

Üstçavuş Mehmethan Afrin’de şehit düşmeden önce eşine ‘seni seviyorum’ diye mesaj attı. Mesaj, şehit düştükten sonra ulaştı.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Afrin’de süren “Zeytin Dalı harekâtı”nda şehit düşen Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın ailesi, evlat acısıyla yanıyor. Dört ay önce davulla zurnayla yeni hayatına uğurladıkları evlatlarını kara toprağa verdiler. Şehidin acılı eşi Gamze Mehmethan, boynunda eşinin künyesi ve alyansını taşıyor. “15 yaşımdan beri onunla beraberim. 4 ay önce evlendik... Şehit olmadan bir hafta önce yanına gittim. Sahilde yürüyorduk. Askeriyeden telefon gelince gidip çantasını hazırladık. Ayrılırken sıkı sıkı sarıldık. O sırada ‘Afrin’e ne zaman gideceğimiz belli olmaz. Sakın ağlamak yok. Her şey olacağına varır’ dedi. Daha önce de de ‘Şehit olursam sakın ağlamak yok, çok güçlü duracaksın’ derdi. İkimizin tek hayali bir yuva kurup çocuk sahibi olmaktı” diyor.

‘El Bab’a da gitti’

Şehit Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın (27) eşi Gamze Mehmethan (25) ailesinin evinde taziye ziyaretlerini kabul ediyor. Şehit Mehmethan, 2009 yılında Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girmiş, 2011 yılında mezun olmuş. Yedi yıldır askerlik yapıyor. 4 yıldır doğu görevindeydi. İki kez Irak’ta bulundu. Düğününden önce El Bab’a gitti. Birkaç ay Hatay’da kaldı. Oradan Afrin’e gönderildi. Mehmethan çifti, 4 ay önce evlenmişti. Doğu görevi bitmediği için ev bile tutamamışlardı. Acılı eş Gamze Mehmethan, “5 ayı kalmıştı haziranda tayini çıkacaktı. Düğünden sonra toplam üç hafta birlikte olabildik. Sonra onu Hatay’a gönderdik. 4 ay boyunca 4 kere yanına gittim” diyor. Gamze Mehmethan, eşini en son şehit olmadan bir hafta önce görmüş. Telefonda ise şehit olmadan bir gün önce Cuma günü konuşmuşlar: “Fotoğraf atmıştı arkadaşıyla su içerken. Cumartesi de şehit olmuş. Operasyon şartlarını anlattı. Çatışmaya girip girmedikleri sordum, ‘Ufak tefek giriyoruz ama korkulacak bir şey değil’ dedi. Hep çatışmadalarmış bize söylememiş. En zor şartlarda bile hep gülerdi. Sabah 9.30’da buçuk’ta ‘iyiyim merak etme seni seviyorum’ diye mesaj atmış. Bana mesajı akşamüzerine doğru geldi. O zaman çoktan şehit olmuş. Şehit olurken de gülerek şehit olmuş. Arkadaşları son anlarını anlattı.”

Şehit haberi asker kınasında geldi

Eşinin şehit haberinin geldiği gün kendi kardeşini askere göndermeye hazırlandıklarını dile getiren Mehmethan, “İçimde bir sıkıntı vardı. Akşam kardeşimin eğlencesini yapmaya gittik. Herkes oynuyordu. O Afrin’de olduğu için oynamak içime sinmedi. Kardeşimin kınasını yoğurdum. Çay servisi yapıyorduk. Komutanlar gelmiş beni çağırttılar. Onları görünce hemen ağlamaya başladım ‘şehit mi oldu’ dedim, cevap vermediler. 8 gün sonra doğum günüydü” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler