Şehitlere son görev

Adalet Bakanı Kenan İpek, Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Sadık Özkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK’liler tarafından Kanas suikast silahı ile şehit edilen 40 yaşındaki Özel Harekât Polisi Necmi Çakır için Trabzon’un Of ilçesindeki Çarşıbaşı Büyük Camisi’nde tören düzenlendi.

Cenaze namazı öncesi şehidin tabutu önüne gelen anne Nuriye, şehidin eşi Dilek, kızları Büşra ve Sıla Çakır dua ederek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri Ali Kemal ve Adem Çakır da cenazede babaları Fahri Çakır ile birlikte taziyeleri kabul etti. Şehit polis Çakır’ın cenazesi, cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Sıraağaç Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonda yaşamını yitiren Uzman Çavuş Beytullah Tercan için memleketi Malatya’nın Kuluncak ilçesinde tören düzenlendi. Cenazeye askeri ve mülki yetkililerle birlikte Malatya Uluslararası Malatya Film Festivali için kente gelen sinema sanatçısı Serdar Gökhan da katıldı. Aşağı Selimli Mahallesi’ne getirilen şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşındı. Şehidin annesi Yeter, abileri Ali ve Hasan Tercan tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit yakınlarının yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı. Mahallenin dışındaki boş bir alanda şehit için cenaze namazı kılındı. Şehit Tercan, Aşağı Selimli Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler