Selvi Kılıçdaroğlu: Gezi eylemlerine katıldım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk kez Eskişehir mitinginde eşlik eden eşi Selvi Kılıçdaroğlu, önceki gün adına açılan heykeline karanfil bıraktığı Ali İsmail Korkmaz’ın polis tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra “kâbuslar” gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki Gezi protestolarına çocukları ve torunuyla zaman zaman kendisinin de katıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 09:22
Abone Ol google-news

Selvi Kılıçdaroğlu, Eskişehir mitingi sonrasında bir grup gazeteciyle sohbet etti. Selvi Kılıçdaroğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesinin çok acı bir olay olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, “Hepimizin çocuğu olabilirdi veya hiçbirimizinki de olmayabilirdi... Onu göz göre göre öldürdüler. Bir de o şekilde ölüm... Ne söylenebilir ki gitti” dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki Gezi protestolarına kendisinin de “birkaç kez” katıldığını belirtirken, “Slogan attınız mı?” sorusuna “Pek slogan atmadım, ama çocuklar güzel slogan atıyordu” karşılığını verdi. Oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun yurtdışında olduğu için eylemlerin sonuna yetiştiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızlarım da gitti ama Kerem (oğlu) sonrasına yetişti. Çok üzüldü, ‘Anne yetişemeyeceğim’ diye endişe yaptı. ‘Anne ben gelene kadar sürse bari’ dedi. Ben de ‘Oğlum insanlar kalmayacak ortada önüne geleni öldürüyorlar’ dedim. Torunum da katıldı. Antalya’dan telefonda ‘Ya anneanne hep gaz bombası atıyorlar, katılmamaya karar verdim’ diyordu.” Eşinin yoğun miting programı karşısında özellikle ses tellerinin ve sağlığının korunması konusunda özel bir önlem alınıp alınmadığı sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, doktorların ses konusunda yardımcı olduğunu belirterek “Dededen gördüğümüz şekilde bir şeyler yapıyoruz” kaşılığını verdi.

‘Manidar’ yanıt
Kılıçdaroğlu eşinin “miting performansı”nın sorulması üzerine de “Artık alıştı. Yorgunluk tabii ki olur ama daha rahat olduğunu görüyorum.
Söylemleri sorarsanız ona bir şey demeyeyim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler