Şiddete karşı 'Barış Duvarı'

Çocuklar ‘Barış Duvarı’nı boyayacak, büyüklere ‘savaşmayın’ çağrısında bulunacak.

Yayınlanma: 21.02.2015 - 22:54
Abone Ol google-news

11 yaşındaki Duygu, Güney Afrika’nın ölümsüz lideri Nelson Mandela’nın sözlerinden yola çıkarak bir “Barış Resmi” çizdi. Bu resimle ABD’deki Dünya Güzel Sanatlar Olimpiyatı’na davet edilen Duygu, kendisi gibi küçük sanatçılarla birlikte, dev barış duvarına resimler çizerek büyüklere “savaşmayın” çağrısı yapacak.

Üsküdar SEV İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Duygu Hür, Uluslararası Çocuk Sanat Vakfı’nın (ICAF- International Child Art Foundation) geçen yıl ekim ayında okula gönderdiği davet üzerine 5. Dünya Güzel Sanatlar Olimpiyatı’na katılmaya karar verdi.

 

Mandela’nın sözleri...

Duygu, 8-12 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığı olimpiyata katılma macerasını şöyle anlattı: “Bu yılki temanın ‘spor ve barış’ olması beni daha da çok heyecanlandırdı. Ama en güzeli de dünyada barışın sembolü olan, Nobel ödüllü lider Nelson Mandela’nın sözlerinin kılavuzumuz olmasıydı.’’

Duygu 4 Temmuz’da Washington DC’de düzenlenecek olan 5. Dünya Güzel Sanatlar Çocuk Olimpiyatı’na katılacak olmanın heyecanını yaşıyor. 1999 yılından bu yana dört yılda bir düzenlenen olimpiyatlarda, dünyanın dört bir yanından gelecek küçük müzisyenler, heykeltıraşlar, ressamlar ve dansçılar dünyaya barış çağrısında bulunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler