Silikon Vadisi'nde zirveye yerleşti

Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ayşegül İldeniz, Intel'in Silikon Vadisi'ndeki merkezine en kıdemli Türk yönetici olarak gidiyor. Yeni Teknolojiler Bölümü'nün Dünya Başkan Yardımcısı görevine getirilen İldeniz, şirketin gelecek nesil teknolojilerini geliştiren beyin takımına liderlik edecek .

Yayınlanma: 22.10.2013 - 11:09
Abone Ol google-news

Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ayşegül İldeniz, Intel’in yeni kurulan Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcılığı’na atandı. Şirketin gelecek teknolojileriningeliştirilmesi ve yönetilmesinden sorumlu olacak İldeniz, Silikon Vadisi’ndeki en kıdemli Türk kadın yönetici olacak. İldeniz, bundan sonra Intel’in Silikon V a d i - si’ndeki merkezinde şirketin gelecek nesil teknolojilerini geliştirmek, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak, stratejik işbirlikleri ve yatırımlarını planlamak için çalışacak olan beyin takımına liderlik edecek.

Yeni nesil teknolojiler arasında en çok öne çıkan giyilebilir teknolojiler, bilgisayar teknolojilerini günlük hayata entegre ederek kullanıcılar tarafından giyilebilen her türlü elektronik cihaz yada ürün anlamına geliyor. 2017 itibarıyla söz konusu pazarın ekonomik büyüklüğünün 45 milyar dolara ulaşması, pazarda toplam 300 milyon adet ürün olması bekleniyor. Intel bu alanda yatırım yapan şirketlerin en başında geliyor.

İş hacmini 4’e katladı

İldeniz’in, Intel’in OrtaDoğu ve Afrika bölgesinde insanların hayatlarını teknoloji ile dönüştürmek ve iyileştirmek için gerçekleştirdiği birçok önemli projede imzası bulunuyor. İldeniz’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Bölgede Intel Öğretmen Programı kapsamında 2 milyon öğretmene, Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaşıldı. Ayşegül İldeniz Intel’e 1998’de Akdeniz, OrtaDoğu ve Afrika Bölgesinden sorumlu Pazarlama müdürü olarak katıldı. 2001-2004 arasında Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten İldeniz, 2004’ten bu yana Intel’in aralarında 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve Intel’in EMEA (Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Bölgesi) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. OECD’de Teknoloji Komitesi Başkan Yardımcılığı ve TÜSİAD’da Teknoloji ve İnovasyon Grubu Başkanlığı görevlerini de yürüten İldeniz aynı zamanda, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu’nda ve KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Danışma Kurulu’nda yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler