Brüksel’de İdil Biret ile Cumhuriyet kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü, Brüksel’in gözde sanat merkezlerinden BOZAR’da ünlü piyanist İdil Biret konseri ile kutlandı.

Yayınlanma: 31.10.2019 - 22:48
Brüksel’de İdil Biret ile Cumhuriyet kutlaması
Abone Ol google-news

Brüksel Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’da yabancı ve Türk temsilcilerden yaklaşık iki bin kişinin izlediği konser aynı zamanda devlet Sanatçısı İdil Biret’in Belçika’daki ilk konserinin de 60. yılı kutlaması oldu.

T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü’nün himayesinde gerçekleşen kutlamada, Belçika Türk Özel Sektör Dostluk Derneği- TÖSED’in katkılarıyla İdil Biret konseri sunuldu. Konser öncesi yabancı ve Türk temsilcilere konuşan Büyükelçi Gümrükçü, “ Türkiye ile Belçika’nın birbirinden farklı kültür, tarih ve coğrafyalarda iki ülke olsalar da ortak evrensel değerlerde buluştuğunu” kaydetti. Belçika’da yaşayan Türk toplumunun da iki ülke arasında köprü rolü oynayan önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken büyükelçi, “Cumhuriyet değerlerini, sanatı ve kişiliğiyle yansıtan İdil Biret’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Brüksel’de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konserin ardından davetliler verilen resepsiyonda buluştu.

Konser aynı zamanda devlet sanatçısı İdil Biret’in Belçika’da verdiği ilk konserinin de 60. yılı kutlaması oldu. Biret konserde Beethoven, Schubert/Liszt, Chopin, Saygun ve Stravinsky’nin eserlerini sundu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler