Arın ve kurtul

Tüm dünyada 200 milyon dolar gişe getirisi yapan The Purge (Arınma Gecesi) serisinin üçüncü filmi The Purge: Election Year (Arınma Gecesi: Seçim Yılı) bugün sinemalarımızda gösterime girdi.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 21:56
Abone Ol google-news

ABD, 2022. İşsizlik % 1, suç oranı en düşük seviyededir. Şiddet yok denecek kadar azdır. Amerika’nın Yeni Kurucu Babaları topluma ruhlarını arındırma fırsatı vermişlerdir. Yılda bir kez yapılan arınma gecesinde, toplumsal şiddet tek bir geceye indirgenerek bireylerin içindeki saldırganlık serbest bırakılır. Bu olay ülke çapında bir deşarj mekanizması görevi yapar, böylelikle psikolojik denge de sağlanır. Bu gecede 12 saat süresince cinayet dahil tüm suçları işlemek serbesttir. Polis ve itfaiye görev yapmaz, sağlık hizmeti verilmez. Arınma aynı zamanda ekonomiye yük olan yoksullardan, evsizlerden, düşük gelirli vatandaşlardan kurtulmayı sağlayarak ekonominin gelişmesine, büyümesine neden olur.

En geliştirilmiş güvenlik sistemleri satan James Sandin (Ethan Hawke) arınma gecesini geçirmek üzere varsıl semtteki korunaklı evine gelir. James, karısı Mary (Lena Headey), çocukları Zoey (Adelaide Kane) ve Charlie (Max Burkholder) ile şiddet dolu bir 12 saat geçirecektir. Bu vahşet gecesinin sonunda piyasalar yükselir, silah ve ev güvenlik sistemleri kar eder.

James DeMonaco yazıp yönettiği The Purge’da (Arınma Gecesi/ 2013) vahşi kapitalizm, bireysel silahlanma, ayrımcılık, sınıf çatışması, şiddet, öfke, nefret temalarını gerçekçi, ürkütücü bir anlatımla irdeler. Sosyal bilim kurgu– aksiyon–gerilim türlerini içeren, bütçesi 3 milyon dolar olan The Purge (Arınma Gecesi/ 2013) tüm dünyada 89.328.627 milyon dolar gişe getirisi yaptı.

Yine James DeMonaco’nun yazıp yönettiği The Purge: Anarchy’de (Arınma Gecesi: Anarşi/ 2014) arınma gecesi bu kez varsıl semtteki bir evde değil sokaklarda, halkla iç içe, soluk soluğa yaşanır.

2023’te ABD’inde işsizlik % 5’in altında, suç oranı en düşük seviyede, şiddet ise yok denecek kadar azdır. Yeniden doğan Amerika’nın kurucu babaları yılda bir kez herkese içlerindeki canavarı salma hakkı tanımaktadırlar. 21 Mart günü akşam 7’den sabah 7’ye dek süren bu arınma gecesindeki katılımın bu yıl çok yüksek olması beklenmektedir. 12 saat süresince ülke çapında her türlü suç ve cinayet serbest ve yasaldır.

Servis elemanı Eva Sanchez (Carmen Ejogo) bir an önce kızı Cali (Zoe Soul) ve hasta babasının yanına gitmek için acele ediyordur. Shane’le (Zach Gilford) Liz (Kiele Sanchez) geceyi geçirmek için Shane’in kız kardeşinin evine gitmek için yola çıktıklarında arabaları bozulur. Komiser Leo Barnes (Frank Grillo) 12 ay önce oğlunu öldüren adamın peşine düşer. Bu insanların yolları kesişince hepsi bu geceden sağ kurtulmak için amansız bir yaşamda kalma savaşımına girişirler. Fütüristik Los Angeles’ta geçen filmin bütçesi 9–11 milyon dolardır, gişe getirisi ise 111.9 milyon dolara ulaşır.

Üçüncü film The Purge: Election Year’da (Arınma Gecesi: Seçim Yılı/ 2016) oğlunu öldüren adamı öldürmekten vazgeçen komiser Leo Barnes (Frank Grillo) 15 yıl önceki arınma gecesinde tüm ailesi gözleri önünde katledilen Senatör Charlene Roan’ın (Elizabeth Mitchell) yakın koruması olmuştur. Senatör Charlene başkan seçilirse arınma gecesini kaldıracaktır. Yeni Kurucular ve Başkan Edwige Owens (Kyle Secor) senatöre suikast düzenlerler. Senatörü kurtaran Barnes’a şarküteri sahibi siyahi Joe Dixon (Mykelti Williamson), Juarez gibi başka bir cehennemden kaçan Marcos (Joseph Julia Soria) ve direniş örgütü üyesi Laney Rucker (Betty Gabriel) yardım ederler. Bu gecede her zamanki gibi evsizler, yoksullar kurban edilirler. Bu gece yine silah ve sigorta şirketlerini zengin eder. Dünyanın her yanından ABD’ine akın akın cinayet turistleri gelir. Fütüristik Washington’da geçen üçüncü filmin bütçesi 10 milyon dolardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler