Geçmiş yeniden yaşanamaz

A Separation’la (Ayrılık/ 2011) en iyi yabancı film Oscar’ını alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, psikolojik dramında geçmiş neden yeniden yaşanamaz sorusunu yanıtlıyor.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 20:00
Abone Ol google-news

Dört yıllık ayrılıktan sonra Marie, İranlı kocası Ahmet’ten boşanma kağıtlarını onaylaması için Tahran’dan Paris’e gelmesini ister. Paris’e gelen Ahmet, Marie’nin sevgilisi Samir ve oğlu Fuat’la yeni bir yaşam kurmaya çalıştığını görür. Bu yeni birlikteliğe Marie’nin ilk kocasından olma kızları Lucie karşıdır.

Samir’in karısı, Fuat’ın annesi Céline intihar girişiminden sonra komadadır. Hepsi endişelidir, huzursuzdur. Bir süre sonra herkesin sırları tıpkı Rus bebekleri matriyoşkalar gibi birbirlerinin içinden çıkmaya başlarlar.

Yetişkinlerin arasındaki üstü örtülü gerginlik sürekli yansır. Bu duygusal krizde yönetmen Farhadi aile ilişkileri, vicdan, bağışlamak, pişmanlık, suçluluk, hesaplaşma temalarını yetkin bir vurguyla betimler.

Ne zaman çok geçtir, ne zaman geri dönülemez ? Geçmişin doyumsuzluğuneden basitçe tanımlanamaz ? Birleşmek için önce bireylerin parçalanması mı gereklidir ? Geçmiş, izleyiciyi güdümlemeyen, içten içe sarsan etkileyici bir dramdır. Marie rolüyle Fransız oyuncu Bérénice Béjo, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçildi , film de Ekümenik Jüri Ödülü’nü kazandı.

Filmin Özel Bölümleri’nde set görüntüleri, yaratıcı ekiple söyleşiler, fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.


Le passé (Geçmiş) Yönetmen: Asghar Farhadi Oyuncular: Bérénice Béjo,  Ali Mosaffa, Tahar Rahim, Pauline Burlet, Elyes Aguis, Sabrina Ouazani, Babak Karimi, Valeria  Cavalli/ 2013, 130 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler