Konak Belediyesi Kısa Filmcileri Tarık Dursun K. Kısa Film Festivaline Çağırıyor

Konak Belediyesi tarafından bu sene ilk defa düzenlenecek olan Tarık Dursun K Kısa Film Festivali için başvurular devam ediyor. Tüm Kısa Filmcilere açık olan festival, tamamen web portalı üzerinden gerçekleşiyor.

Yayınlanma: 23.03.2017 - 11:16
Abone Ol google-news
<video:710309>

Katılımcıların www.tarikdursunkkisafilmfestivali.com ya da www.tarikdursunkkff.com web sitelerimizdeki yönlendirmeleri takip etmeleri yeterli.

Tarik Dursun K. Kısa Film Festivali Nedir?
Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali, ilkinin bu yıl yapılacağı, tamamen dijital platformda online olarak düzenlenen sinema ve kısa film merkezli bir sanat festivali. Tarık Dursun K. Kısa film Festivali, alışılagelmiş festivallerden farklı olarak, belli bir bölgede, sınırlı sayıda salonda, sınırlı sayıda izleyici kitlesine hitap etmek yerine, kısa filmcileri ve filmlerini online, tüm film severlere ulaştırmayı hedefliyor.

Festivalin Amacı
Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali, adından da anlaşılacağı gibi Tarık Dursun K. özelinde İzmir’in çıkardığı onlarca kültür üreticisine vurgu yaparak, kentin ve ilçemizin kültür dünyamıza katkısının altını çizmeyi amaç ediniyor.  Bir diğer amacı ise edebiyatçı yönüyle öne çıkan Tarık Dursun K.’nın güçlü bir anlatım dili olan sinemacı kimliğine vurgu yapmak.
Düzenlenecek olan serbest temalı kısa film yarışmasıyla filmlere, hem “Halk Oylaması Ödülü” hem de “Jüri Ödülü” vererek, genç sinemacıları desteklemeyi ve cesaretlendirmeyi önüne hedef olarak koyan festival, her yıl verilecek olan Tarık Dursun K. senaryo ödülleri sayesinde, İzmir temalı kısa filmlerin çekilmesine ön ayak olmayı da amaçlıyor.  Konak Belediyesi, festival aracılığıyla tüm Türkiye’deki tüm kısa filmcileri bir dijital platformda toplamayı da hedefliyor.

Konak Belediyesi Festival Kapsamında bir Kısa Film Yarışması Bir de Senaryo Yarışması Düzenliyor
Kısa filmcilerin daha fazla film yapmalarını sağlamak amacıyla festival kapsamında ödüllü kısa film yarışması ve ödüllü senaryo yarışması düzenleniyor. Yarışma kapsamında  maddi, manevi çeşitli ödüller dağıtılıyor. Kısa Film yarışması için her hangi bir tema sınırlaması yok. 1 dakikadan az olmayan, 20 dakikayı aşmayan, dramatik yapılı, deneysel, animasyon, belgesel türündeki tüm kısa filmlere açık.
Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali kapsamında her yıl bir de tematik kısa film senaryo yarışması düzenleniyor.  Her yıl belirlenen tema ışığında senaryo yarışmasının içeriği hazırlanıyor.  Yılın teması belirlenirken, yenilikçilik, çok kültürlülük, demokrasi kültürü, kent tarihi ve bilinci, toplumsal adalet duygusu gibi kavramlar referans alınıyor.  
 Festivalin senaryo yarışması için bu yıl, “İzmir ve Göç” temasını belirledi.

Yarışmaya Kimler Nasıl Katılabilir ?
Yarışmaya Ocak 2015 yılından sonra çekilen, 1 dakikadan az olmayan, 20 dakikayı geçmeyen dramatik yapılı, belgesel, deneysel ya da animasyon türündeki tüm filmler ve senaryo yarışması temasına uyan tüm senaryolar katılabiliyor. Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış olmak katılmaya engel değil. Katılım için festivalin web sitesine ücretsiz üye olmanız, kendi profilinizi oluşturmanız ve sitedeki katılım sözleşmesini onaylayıp sitenin yönlendirmesini takip etmeniz yeterli.

Yarışmanın Ödülleri Nelerdir?
En İyi Film Jüri Ödülü:                                                                                           5000 TL
En iyi Film Halk Oylaması Ödülü:                                                                          5000 TL
İzmir ve Göç temalı Kısa Film Senaryo Yarışması Ödülü:                                     5000 TL
Ayrıca en iyi film senaryosunun çekilebilmesi için yapım, ekipman ve istendiğinde ekip desteği de sağlanıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler