Sınırda okullar tatil

IŞİD’in attığı bir top mermisi Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın yakınına düştü.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 20:47
Abone Ol google-news

IŞİD’in Kobani’yeyönelik saldırıları 16. gününügeride bıraktı. IŞİD’in Kobani’ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Kazıkan köyünü ele geçirdiği belirtildi. Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Kazıkan ile Mersinbel köyleri arasındaki bir bölgede toplandı.Dün sabah saatlerinden itibaren Kobani’den patlama sesleriduyulurken , zaman zamansilah sesleri geldi.

Kobai’nin Siftek köyü Zorafa mevkisinde devam eden çatışmalar dün de sürdü. Suruç ilçesi Karaca Mahallesi’nden de izlenebilen çatışmaların şiddetinin önceki günlere göre azaldığı gözlendi. Çatışmalar nedeniyle mürşitpınar SınırKapısı yakınlarına önceki gün konuşlandırılan tanklar bölgeden çekildi.

Sınıra top düştü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani’den Türkiye’ye dönüşünün 20 dakika sonra saat 14.30 sıralarında Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına, Türkiye sınırının 50 metre ilerisine IŞİD tarafından atılan bir top mermisi düştü. Bölgeden yükselen dumanlar Türkiye’den de izlendi.

Suruç Kaymakamlığı ise dün yaşanan patlamalar ve sınırı aşan mermiler nedeniyle riskli olarak belirlenen 3 mahalledeki okulların tatil edilmesini kararlaştırdı. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Mürşitpınar ile sınır hattındaki Çengelli ve Eğrice mahallesinde bulunan okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Çadırlar taşınıyor Türkiye’ye sığınmak isteyen Kobanililer, Yumurtalık sınır hattındaki kontrol noktasından Türkiye’ye alındı.
Sınır hattının diğer tarafında bekleyen Suriyelilerin araçlarıda Türkiye’ye alınmaya başlandı. Araçlar, etrafı hendekle kazılı alana alındı.

Top mermilerinin Suruç’ta Kobanili sığınmacıların yerleştirildiği Süleymanşah Dostluk Parkı’nın yakınlarına düşmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle burada sığınmacılar için oluşturulan çadırların kaldırılmasına karar verildi. Parkta bulunan çadırların ve sığınmacıların, daha güvenli bir bölgeye yerleştirileceği bildirildi.

Feyzioğlu sınırda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bölge illerinin baro başkanları ile Mürşitpınar’da inceleme yaptı ve Suriyeli ve Türk vatandaşlar ile görüştü. Feyzioğlu, “Birileri burada zengin olacak diye, birileri burada hüküm sürecek diye komşularımız, kardeşlerimiz, insanlarımız
acı çekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler