Selvi: Muhafazakâr tabanda sorgulama başladı, Erdoğan'ın oyunu MHP seçmeni belirleyecek

Daha önceki yazılarında anket firmalarının adını bile açıklamadan yüzde 55'le Erdoğan'ın kazanacağını, AKP'nin Meclis çoğunluğunu alacağını ileri süren Abdulkadir Selvi, seçime bir hafta kala makası iyice daralttı. Abdulkadir Selvi, 24 Haziran'daki baskın seçimlerin son düzlüğünde seçmenin eğilimini değerlendirdi. Selvi, "Muhafazakâr tabanda sorgulama başladı" dedi.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 08:03
Abone Ol google-news

Haftalar önce seçimi Erdoğan'ın ilk turda alacağını, Meclis çoğunluğunu da AKP'nin alacağı yönünde anket sonuçları açıklayan ancak firmaların ismini bile vermediği için kendi gazetesinden bile tepki çeken Abdulkadir Selvi, seçimlere kısa bir süre kala farkı kapadı.

 "Son haftaya girerken seçmen eğilimleri" başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, "16 Nisan referandum gecesi, CNN Türk ekranlarında, 'Türkiye’de yeni bir denge oluştu. Yüzde 51’e 49 dengesi demek mümkün. Erdoğan’ı destekleyenler ve Erdoğan’a karşı çıkanlar da denilebilir. Artık yüzde 70 sağ, yüzde 30 sol dengesi kalmadı' demiştim. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sonuçlar bu oranlara yaklaştı. Hatta biraz fazla yaklaştı. Bıçaksırtı bir durum oluştu diyebiliriz. Seçimlerin başında Meclis’te nasıl bir dengenin oluşacağı merak ediliyordu. Son düzlüğe girerken Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanıp sonuçlanmayacağı önemli hale geldi" ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1000378,1000381>

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "Son haftaya girerken seçmen eğilimleri" başlığıyla (18 Haziran 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bloklar arasında oy geçişlerinden söz ediliyor. Ama bu hangi oranda gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın alacağı oyu bir ölçüde MHP seçmeni belirleyecek deniliyor. Çünkü AK Parti seçmeninin partisiyle ilgili çekinceleri olsa da Erdoğan’la bir sorunu yoktur.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde dengelerin kılpayı oluşması muhafazakâr seçmende Erdoğan’la ilgili sorgulamayı beraberinde getirdi. Erdoğan’ın başta Kudüs olmak üzere İslam dünyası konusunda verdiği mücadele, içeride başörtüsü yasağını kaldırıp okullarda Peygamberimizin hayatı ve Kuran-ı Kerim’in ders olarak okutulması, askeri vesayetin geriletilip 15 Temmuz’da darbeye karşı verdiği cesaretli mücadelesi yeniden hatırlatılıyor. ”Bir ikazda bulunalım derken kantarın topunu kaçırmayalım. Özal’ı ikaz edelim derken, statükocular kazandı. Ülke 90’lı yılların cehennemine girdi. 28 Şubat’lar geldi. AK Parti’yi ikaz edelim derken, ülke kaosa sürüklenebilir” şeklindeki değerlendirmeler artmaya başladı. Son haftaya girilirken, ”İkinci bir Erdoğan yok” sözü muhafazakâr kesimde bir parolaya dönüştü.

Selvi, Afrin operasyonu sonrası "AKP'ye oy veririm" diyenlerin oranının yüzde 55'e çıktığını ileri sürmüş, bu anketin kim tarafından yapıldığını ise açıklayamamıştı

Yazının tamamı için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler