Seçim sonuçlarına ilişkin AKP'den ilk açıklama

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, AKP Genel Merkezi'nden seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 24.06.2018 - 21:04
Abone Ol google-news


Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün Türkiye bir demokrasi şöleni yaşadı. Bildiğiniz gibi seçimler demokrasinin düğünüdür. 59 354 840 bin seçmen sandık başına gitti %87 katılım oranıyla oylarını kullandılar. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre en güvenli seçimlerden birini yaşadık. Yeni yönetim sistemimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Türkiye seçim güvenliği konusunda en güvenli sistemlerden bir tanesi

 "SONUÇLAR TAM AÇIKLANANA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Siyasi partilerin temsilcileri ve diğer parti temsilcilerinin de ıslak imzalı tutanakları alınıyor. Bütün siyasi partiler sonuçları beraberce takip ediyorlar. Türkiye'nin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak bizim birliğimizin beraberliğimizi zora sokar. Bu kurumların cevap hakkı olmadığı bilinerek açık bir şekilde tehdit edilmeleri, kendi tabanlarının tahrik edilmesi sonucu ortaya çıkan ağır sonuçlar bu tahriği yapan siyasilerin sorumluluğudur. AKP hükümeti iktidar olmanın sorumluluğu ile davranmaktadır. Kullanılan tüm oylar AKP'nin teminatı altındadır. Diğer partilerin oyları bizim teminatımız altındadır. Ama bazı siyasi parti ve adayları uyarıyorum. Seçimler başlamadan oluşturulan bu tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırma ülkemiz için ağır sonuçlar doğurabilir. Sorumluluğa davet ediyorum. AA'nın tehdit edilmesi kabul edilebilir değil. AA'nın yetkilileri, ıslak imzalı tutanakları alıp giriyor. Burada bir şaibenin olması söz konusu değilken YSK, AA gibi kurumlar üzerinden oluşturulan bu ağır tahrik kabul edilebilir değil. Sandıkta tecelli edecek olan millet iradesi herkesin kabulüdür.  Ülkemiz için bunun sonuçları her şeyden önce siyasilerin sorumluluk alması, bu kurumların mensupları herhangi bir saldırıya uğrarsa siyasiler bunun sorumluluğunu alabilecekler midir? Sonuçlar tam açıklanana kadar bekleyeceğiz.

"BALKON KONUŞMASI"

Çıkan sonuçları hep birlikte hem basından hem seçim koordinasyon merkezlerinden takip ediyoruz. Bu sonuçlar millet iradesinin tecellisidir. Sonuçlandıktan sonra cumhurbaşkanımız genel merkezimize gelecek ve inşallah balkon konuşması gerçekleştireceğiz. Sandıkların tamamı açıldıktan sonra değerlendirme yapacağız.

"PROVOKATİF DİL"

Siz, ben YSK'nin, AA'nın önüne gideceğim, bu verileri kabul etmiyorum gibi ifadeler doğru değil. Her siyasi partinin müşahidi ile birlikte takip ettiği bir kaç münferit olay dışında sakin bir şekilde geçmiş bir seçimden bahsediyoruz. Bunun üzerinden oluşturulan manipülasyon ve tehditleri doğru bulmuyoruz. Bunun sonuçları AA ve YSK'ye yönelik bir saldırı gerçekleştiğinde bunun sorumluluğunu bu siyasiler üstlenecekler mi ? Lütfen devlet kurumlarına yönelik provokatif dilden vazgeçmelidirler.

Bütün sandıklar açılmadan, sonuçlar alınmadan yapılacak değerlendirmeleri doğru bulmuyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler