Başbakanlık çalışanlarına 'yer değişikliği' için anket

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Başbakanlık personeline Çankaya Köşkü’nde veda etti. Yıldırım veda konuşmasında “Birinci görevimiz hayal kırıklığı yaşamamanızdır” dedi.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

Başkanlık sistemi ile birlikte kapısına kilit vurulacak Başbakanlık’ın 2 bin 168 personelinden “yeni sistemde nerede çalışmak istediklerine” ilişkin anket formu doldurmalarının istendiği öğrenildi. Devletin kendisini başkanlık sistemine adapte etme çalışmaları sürüyor. Devlet Personel Başkanlığı’nın tüm üst düzey bürokrasiden bir gün içinde özgeçmişlerini istemesinin ardından lağvedilecek Başbakanlık’ın da benzer bir çalışmanın içine girdiği ifade edildi. Başbakanlık’ın 2 bin 168 personelinin bir kısmının bundan sonra hangi kurumlarda görevlendirileceğine ilişkin çalışmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Sadece kadrolulara

Aynı gün, Başbakanlık personeline doldurmaları için bir anket sunulduğu, başkanlık sisteminde nerede çalışmak istediklerine ilişkin soruları yanıtlamalarının istendiği belirtildi. Ancak Başbakan Yıldırım’ın “hizmet aldığımız şirket elemanlarının endişesi olmasın” ifadelerini kullanmasına karşın, söz konusu anketin sadece kadrolu personele iletildiği, sözleşmeli personel için herhangi bir anketin hazırlanmadığı öğrenildi. Ankette çalışanların nerede görev almak istediklerini tek tek yazdıkları, ilk tercihlerinin de çoğunlukla Başbakanlık yetki ve görevlerinin devredildiği Cumhurbaşkanlığı olduğu ifade edildi. Az da olsa bazı personelin, anketi doldurmadığı da aktarıldı. Anket sonuçlarının belirleyici olmadığı, yeniden görevlendirme çalışmaları içinde etkisinin olduğu ifade edildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler