Adalet Nöbetçilerine açıklama soruşturması

TTB’nin, Afrin operasyonu ile ilgili, savaşın halk sağlığı sorunu olduğu açıklamasını Adalet Nöbeti’nde tekrarlayan avukat, STK temsilcisi ve çizer 14 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 05.07.2018 - 21:55
Abone Ol google-news

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde her hafta perşembe günü tutulan Adalet Nöbeti’nin 1 Şubat’taki buluşmasında avukat Kemal Aytaç, TTB’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedefe konan, savaşın halk sağlığı sorunu olduğuna ilişkin açıklamasını okumuş, nöbetin katılımcıları da tekrar etmişti. Aynı gün gece 01.30 sıralarında da Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri Aytaç’ın evine gelerek hakkında gözaltı kararı olduğunu söylemişti. Aytaç, evde olmadığı için hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştı. 5 Şubat’ta savcılığa ifade veren Aytaç serbest bırakılmıştı.

İfade için çağrıldılar

Aytaç hakkındaki bu girişimden 5 ay sonra aynı soruşturma bu defa genişletildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz, yürüttüğü soruşturma kapsamında avukatlar Alp Selek, Bahri Bayram Belen, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Sevin Şeker, Necdet Okcan, Vahit Güllüpınar, Oya Ersoy, Onur Şahinkaya, İlke Çandırbay, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Babür Atila, SODEV Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Okçuoğlu ve çizerimiz Musa Kart’ın ifadelerinin alınması, emniyete yazı yazdı. Hakkında soruşturma başlatılan Adalet Nöbeti katılımcıları ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Toplumsal Olaylar Büro Amirliği’ne çağrıldı. Bu listeye aynı konuşma nedeniyle şubat ayında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Kemal Aytaç’ın da eklendiği görüldü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler