Erdoğan: Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz

Anayasa’yı değiştirerek ilk partili cumhurbaşkanı olan Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada yeni kabinenin partili olmayan isimlerden oluşmasına övgüler yağdırdı: "Rahatlık getirecek. Bu tür zanların altında kalmayacak. Ehliyet ve liyakatı öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız."

Yayınlanma: 06.07.2018 - 11:18
Abone Ol google-news

<video:1018932>


Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Mileltvekili seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Canla başla çalışan il ve ilçe teşkilatlarımıza, müşahitlerimize, paritmize gönül vermiş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

-Bu seçimler aynı zamanda yeni yönetim sistemimize geçişimizin de miladıdır.

 -CHP bölücü örgütünün güdümündeki partiyi barajın üstüne taşımak için kendisine oy verenleri oraya yönlendirdi. Bunlar 1991 seçimlerinde benzer bir yola başvurmuştu. Bölücü örgütün güdümündeki siyasiler ilk defa o zaman meclise ayak bastılar. Bugün de CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler mecliste milletvekili olarak yer alacaklar. Ülkesini, devletini seven her CHP milletvekilini partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz. Türkiye'nin en eski partisini Batı'daki bir avuç marjinalin oyuncağı haline getirenlerden millet hesap soracaktır.

"Cumhur ittifakını Meclis'te devam ettireceğiz"

-Cumhur ittifakını Meclis'te devam ettireceğiz. MHP'nin de aynı anlayışa sahip olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. İttifaklarını pazara kadar sürdüremeyenlerin aksine biz ülkemize ve milletimize hizmet etmeye vesile olmak inancıyla bu birlikteliğe sahip çıkacağız.

"Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz"

-Biz seçimlerden başarılı çıkmakla yetinecek ve bunu başarılı sayacak bir parti değiliz. 24 Haziran'ın muhakemesini yapıp gerekli adımları atmak zorundayız. Nerede yanlış yaptıysak bunları düzeltmek ve yerel seçimlere böyle girmek durumundayız. Gereğini yerine getiremezsek kendi ilkelerimiz ve geçmişimizle çelişkiye düşmüş oluruz. Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz.

" En güçlü olduğumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracağız"

"Bana gelen raporlara bakınca bazı eleştiriler var ki çok çok önemli. Vatandaşlar özellikle şunu arıyor. Tevazu arıyor. Benim dükkanıma gelip bir çay içmedikten sonra ben belediye başkanını ne yapayım diyor. Değerli arkadaşlar bizi yükselten tevazumuz olmuştur. Biz tevazumuzu kaybettiysek, puan kaybına da açık net kaybımız olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracağız. Çok iyi hizmetler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir. Önemli olan gönüllere girmektir. Gönüllere girmiyorsak, vatandaşa tepeden gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir kenara koyar. Bu erken bir mesaj olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını iyi çekmemiz lazım. Mart 2019 için adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım."

"Gönül belediyeciliği"

-Bütün il başkanlarımız bu noktada gönül belediyeciliği gibi siyasette de gönül siyasetini yapması lazım.

"Vasat başkanlarımız da bulunuyor"

-Milletimiz bunca yıldır bizi kara kaşımız, kara gözümüz için değil. Hizmetlerimiz için desteklemiştir. Başarılı belediye başkanlarımız var ama vasat başkanlarımız da bulunuyor. Bugüne kadar istediğimiz neticeye ulaşamadığımız nice belediyeyi partimizin saflarına katacağımıza inanıyorum. Aslında biz bugün dünden daha güçlüyüz ama bu gücümüzü tevazu üzerinde yükseltmeliyiz.

"Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz"

-Bakanlarımız artık eskisi gibi olmayacak.Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Bu arkadaşlarımız bundan önce olduğu gibi köşeye sıkıştırılmak suretiyle şuraya şu olsun, şuraya bu olsun mantığıyla bu da hareket etmeyecek. Bu bir yerde şunu sağlayacak, şöyle yaptınız, böyle yaptınız, kadrolaştınız diyemeyecek. En azından bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkanını yakalayacak. Bu ona rahatlık getirecek. Bu tür zanların altında kalmayacak. Ehliyet ve liyakatı öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız.

"Yan gelip yatanlar oldu"

-Bu gönül seferberliğinde belediye başkanlarımızın yanında olması çok önemlidir. Benim istediğim oldu veya olmadı mantığıyla bir dava mensubu olmak mümkün değildir. Gelen raporlarda yerel yönetim ve adaylar arasında bu tür sıkıntılar yaşandı. Onun için yan gelip yatanlar oldu. Kusura bakmasınlar. Sizin istediğiniz olmamış olabilir. Adaylık gerçekleşmemiş olabilir. Zaman içerisinde en çok üzerinde durmamız gereken konu insan konusudur. İlla parlamento, bakanlık mı olacak? Öyle ofislerde, kurullarda şurada burada vesaire bu tür imkanlar da doğabilir. Davanın bilincindeysek o bilinç şuuruyla hareket etmektir.

"İlk takvim Mart 2019"

-İlk takvim Mart 2019. Çok başarılı çıkmamız gerekiyor. Çok daha gayretli çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Önümüzde çok fazla zaman var gibi bir lüksümüz yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler