Tek kelime ettirmeden hapis cezası

Silivri Cezaevi’nde tutuklu Grup Yorum üyesi Dilan Ekin, duruşması için adliyeye götürülmesine rağmen duruşmaya çıkarılmadı. Savunması için tek kelime bile söyleyemeyen Ekin’e 3 yıl hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi Dilan Ekin, duruşması için adliyeye götürülmesine rağmen duruşmaya çıkarılmadı. Hakkında hapis cezası verilen Ekin adliyede olmasına rağmen duruşmaya çıkarılmaması üzerine mahkemenin mübaşiri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Silivri Cezaevi yetkilisinin ‘Ekin’i adliyeye gönderdik’ yazısına; mübaşirlerin çelişkili ifadelerine karşın kovuşturmaya yer yok kararı verildi. Kovuşturmaya yer yok kararında ifadesi yer alan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşiri Y.Ş., “Ben 23. ACM’de görevliyim aynı zamanda 15 Temmuz gazisiyim. O gün duruşmada ben görevliydim. Ancak M.S.T. de ara ara gelip yardımcı oluyordu. Müştekinin şikâyet etmiş olduğu tarihte çok sayıda tutuklunun bulunduğu dosyalarımız vardı. Zannediyorum kalemdekiler, cezaevini aramışlar. Cezaevinde müştekinin hastanede olduğu söylenmiş. Ben bu kişinin hastanede olduğu bilgisini diğer mübaşirimiz M.S.T’den öğrendim. Ben müştekinin nezarethanede olduğunu bilsem bunu mahkeme heyetine söylerim” dedi.

M.S.T. ise “23 ACM’de iki heyet vardır, ben ikinci heyette görevliyim. O gün adliyede değildim. Babamın tedavisiyle ilgili hastanedeydim. Buna ilişkin tıbbi belgeleri de yazılı ifademe ekledim. Y.Ş’nin neden böyle ifade verdiğini bilmiyorum. Olay tarihine ait bir bilgi ve görgüm yoktur” ifadelerini kullandı.

‘İtiraz edeceğim’

Silivri Cezaevi’nden gazetemize mektup gönderen Dilan Ekin, mübaşirlerin ifadesini okurken şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek “İnsanlar artık 15 Temmuz üzerinden aklanmaya çabalıyor. İki ifadeden de anlaşılacağı üzere ortada yalan beyanlar var. Buna rağmen böyle bir karar verilebiliyor. Şimdi Sulh Ceza’ya itiraz yolu açıldı. Ona da itirazda bulunacağım.

Tüm yolları deneyeceğim. Tek kelime etmesine izin vermeden 3 yıl insanların hayatlarından alınıyor ve bu, bu kadar kolay olmamalı. ‘Verdim cezayı gitti’ mantığının hukuk sistemine yerleşmesini engellemeliyiz. Bu yüzden direnmeliyiz” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler