"Yeni sistemle kozlarını aldık"

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde, yaşamını yitirenler çeşitli etkinliklerle anıldı. Şehit yakınları ve gaziler için verilen yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi istediği gibi yönlendirenlerin bir kozunu daha yeni yönetim sistemi sayesinde ellerinden aldık” dedi.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

 

İstanbul’daki anma töreni için dev bayraklarla donatılmış iş kamyonları geçit yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde Saray camisinde kuran okuyan ve şehit yakınları ile gaziler için yemek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi istediği gibi yönlendirenlerin bir kozunu daha yeni yönetim sistemi sayesinde ellerinden aldık’ dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı içinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Programa; TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve şehit yakınları katıldı. Yıldırım, buradaki anmada “Acılarımız tazeliğini koruyor. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimiz ve vatanımızın savunmasında gece gündüz demeden fedakarca hayatını seve seve veren bütün şehitlerimiz, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere rahmet ve şükranla bugün de anıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Kuran okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 13.00’te Saray’daki Millet Camisi’nde hatim törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın dua okuduğu törende Erdoğan da Kuran okudu. Erdoğan Saray’da öğle yemeğinde şehit yakınları ve gazileri ağırladı. 1500 şehit yakını ve gazinin katıldığı törende konuşan Erdoğan, yeni yönetim sistemiyle karar alma ve uygulama mekanizmalarını hızlandırdıklarını belirtti. Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarımızı tıkayarak, Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. Bizler terör örgütlerine karşı dini, milli ve ahlaki görevimizi yerine getirdik. Asıl hükmü verecek olan milletimizin vicdanı ve tarihtir” dedi. Şehit ailelerine ve gazilere yapılan her yanlışın kendisine yapılmış olacağını belirten Erdoğan’ın, “Kendi akıllarınca 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanlar, aslında örtülü olarak ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibirlerini, kinlerini, nefretlerini dile getiriyor. Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Hiçbir siyasi, sosyal, ekonomik çıkar, hiçbir kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez” ifadeleri dikkat çekti.

‘Bir kez daha gazi’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Karşıyaka Mezarlığı’ndaki törenin ardından TBMM’de açılan ‘15 Temmuz millet darbeye dur dedi’ sergisinde konuştu. Etkinlikte ayrıca, darbe girişimi gecesi tankların ezdiği, uçakların bombaladığı polis ve vatandaşlara ait araçlar tek tek kamyon kasalarında TBMM’nin ön bahçesinde sergilenmek üzere getirildi. Hurda yığınına dönen araçların sergilenmek üzere bahçeye yerleştirilirken önlerine de plakaları ile neden o hale geldiğiyle ilgili bilgi yazısı konuldu. Sergide konuşan Yıldırım, “Mukaddes değerlerimizi FETÖ’cü alçakların hain emellerine teslim etmedik, o gece TBMM bir kez daha gazi oldu. Vatanımızın, milletimizin bütünlüğüne karşı yapılacak her türlü alçak girişimin karşısında yüce milletimizi bulacaklardır” dedi.

Akar’dan ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Kurmay Albay Sait Ertürk ile Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın mezarlarını ziyaret etti. Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olanlar Gölbaşı Şehitliği’nde anıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler