Kılıçdaroğlu cephesinde 'kaba-saba' krizi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, olağanüstü kurultay çağrılarına karşı Genel Merkez'in tutumunu eleştiren Muharrem İnce'ye isim vermeden sert ifadelerle yüklendi. Özkan, Karl Marx'ın Louis Boneparte'ın 18 Brumaıre adlı eserinde Napolyon'a atfen yazdığı “Sıradan ve kaba bir adamın kahraman gibi gösterilmesini sağlayacak koşulları ve durumu yaratan mücadeleler tarihte ortaya çıkabilirler.” sözlerini alıntılıyarak, "Tek adamlar değil CHP önemli" diye yazdı. Bu benzetmeye, aynı cephede olan CHP İl Başkanı'ndan tepki geldi.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 16:43
Abone Ol google-news

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları bugün alevlendi. Bugün önce 59 il başkanı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. Ardından İnce'yi destekleyen Tüzün ve Usluer'den "il başkanları delegelerin iradesini temsil etmez" açıklaması geldi. Son olarak ise 129 milletvekili ortak açıklama yaparak olağanüstü kurultaya karşı çıktı. Yaşanan gelişmeler üzerine Genel Merkez'in tutumunu eleştiren CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Partimdeki gelişmeleri ibretle ve üzülerek izliyorum. Koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor, her yola başvuruyor. Herşeye rağmen umut galip gelecek, değişim çok yakında." ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1037631,1037495,1037871,1037808> 

"TEK ADAMLAR DEĞİL CHP ÖNEMLİ"

İnce'nin eletirilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan sert tepki geldi. Özkan, kişisel Twitter hesabından Karl Marx'ın 'Sıradan ve kaba bir adamın kahraman gibi gösterilmesini sağlayacak koşulları ve durumu yaratan mücadeleler tarihte ortaya çıkabilirler.' sözünü alıntılıyarak, "Ama bunların tarihi esir almalarına asla izin verilmez. CHP KENDİ DİYALEKTİĞİNDEN KOPARILAMAZ. Tek adamlar değil CHP önemli." diye yazdı.

Özkan’ın sözlerine de çok geçmeden Kılıçdaroğlu'na yakın bir değir isimden tepki geldi. İnce’ye “kaba adam” benzetmesi yapan Özkan’ı eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sıradan ve kaba bir adam ifadesi kimin için ve kim tarafından yazılmış olursa olsun asla kabul edilebilir bir şey değildir. Geçtim siyasi nezaketi ayıptır her şeyden önce” dedi. İnce'nin en yakınındaki isimlerden CHP Milletvekili Tanju Özcan da “Sıradan bir kaba adamın PM anahtar listesine girmek için esas duruşta bekleyenleri, ben çok iyi hatırlıyorum” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler