İYİ Parti’de sular duruldu

Akşener’in partiye dönüşünün ardından dün toplanan Başkanlık Divanı’nda gündem, art arda gelen zamlar, uluslararası ilişkiler ve yerel seçimler oldu.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

İYİ Parti’de Afyonkarahisar kampı ile doruk noktasına çıkan kriz sürecinde Genel Başkan Akşener’in partiye dönüşünün ardından sular durulmaya başladı. Akşener’i ikna sürecinde neredeyse her gün olağanüstü toplanan Başkanlık Divanı dün olağan toplantısını gerçekleştirdi. Akşener ve kurmaylarının dün gerçekleştirilen toplantıda krizin ötesinde kampta öne çıkan sonuçlar, zamlar ve yeni enflasyon kararı ile çalkalanan ekonomi, uluslararası ilişkiler ve yerel seçimleri değerlendirdiği öğrenildi. Kurmaylarının Akşener’i delegelerin tamamının oyuyla 12 Ağustos kurultayında tek aday olarak gösterme iradesinin ardından dünkü toplantıda sadece geride kalan kurultay hazırlıklarının görüşüldüğü belirtildi.

Parti kaynakları, Afyon kampında partililerin görüşlerini tek tek not aldıran Akşener’in yaşanılan son sürece karşın bu eleştirileri de dikkate alarak yola devam edeceğini kaydetti. Kulislerde, olağanüstü kurultaydan büyük bir güç ve destekle çıkması beklenen Akşener’in kendisine daha yakın ve işlevsel bir ekiple yola devam edeceği konuşulurken, yeniden yapılanma sürecinin yerel seçimler öncesinde hızla tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca yönetimde 12 Ağustos’un ardından kadın ve genç isimlere de daha fazla yer verileceği öğrenilirken, ‘ortak parti kimliği’ için de yeni adımlar atılması bekleniyor.

İl il çalışılacak

Tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği henüz netleşmeyen erken seçimler de İYİ Parti’nin kurultay öncesi son divan toplantısının gündeminde yer aldı. 24 Haziran seçimlerinde parti genel merkezi ile taşra teşkilatı arasındaki iletişim eksikliklerinin giderilmesi düşüncesinin öne çıktığı öğrenildi. Parti kaynakları, bu kapsamda kapsamlı araştırmaların ardından il il yapılacak çalışmalarda teşkilatların görüşlerinin alınması, bölgenin eksikleri ve mevcut yönetimin zafiyetlerinin belirlenerek, buna uygun adaylarla seçime girilmesinin başarı getireceği değerlendirmesi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler