Yayın yasağı getirilen haberimiz Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazetemizin haber koordinatörü Aykut Küçükkaya’nın 10 Nisan 2017’de “İhale Partisi” başlıklı haberine yayın yasağı getirilmesi üzerine Meclis’te soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Tanrıkulu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

“‘İhale Partisi’ başlığı ile Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberin engellenmesinin gerekçesi nedir? Söz konusu haberin yasaklanması basına uygulanan sansür değil midir? AKP’nin İstanbul il yönetimindeki 3 ismin belediye ve kamu kurumlarından son 5 yılda 126 ihale aldığı iddiaları doğru mudur? Söz konusu 126 ihaleyi hangi firmalar almıştır? Söz konusu 126 ihaleyi alan şirketlerin yöneticilerinin AKP’li yöneticiler olduğu iddiaları doğru mudur? Söz konusu 126 ihaleye giren başka firmalar var mıdır? Var ise bu firmalar hangileridir? Söz konusu 126 ihaleye sunulan en düşük ve en yüksek teklif kaçtır? Son 5 yılda AKP Hükümeti hakkında kaç habere yasak getirilmiştir? Bu haberlerin kaçı ihale ve yolsuzluklarla ilgilidir?”

<haber-dikey:1044002>

Yasak haberi de yasak

AKP’nin İstanbul il yönetimindeki 3 ismin belediye ve kamu kurumlarından son 5 yılda 126 ihale aldığı; bu ihalelerin toplam bedelinin 145 milyon TL’yi geçtiği 10 Nisan 2017’de “İhale Partisi” başlığı ile gazetemizde yer almıştı. AKP’li yöneticiler F. B., S. T. U. ve C. A.'nın talebi üzerine Küçükkaya’nın haberine ‘yasak’ kararı getirilirken, söz konusu haberin yasaklandığına dair habere de yasak kararı gelmi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler