Süleyman Seba'nın cenazesinde dikkat çeken iki fotoğraf

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP'de yaşanan gerilimin en önemli isimlerinden birisi olan Grup Başkanvekili Muharrem İnce dün yaptığı sert açıklama sonrasında Beşiktaş'ın efsanevi başkanı Süleyman Seba'nın cenazesinde Deniz Baykal ile yan yana yer aldı. Törene daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu ile Baykal cenaze töreninde birlikte saf tuttu.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 12:48
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dün genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultayı toplama çağrısında bulundu. Partideki görevinden istifa sinyali de veren İnce, "Ben buraya yapışmış değilim. Kırmızı plaka peşinde değilim. Böyle bir derdim yok. Grup başkanvekilliğini bırakacağım merak etme" ifadelerini kullanmıştı.

Dün yaptığı açıklamada, "Birinci turda çatı aday göstermek siyasi cahilliktir. Sayın genel başkanımın istifa etmelidir. Ben yalnız değilim yanımda Baykal var" diyen İnce bugün 'yanımda' dediği Baykal ile Beşiktaş'ın efsanevi başkanı Süleyman Seba'nın cenazesinde yan yana görüntülendi. 

Cenaze namazına geçildiği sırada törene CHP lideri Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu ile Baykal cenaze namazı için birlikte saf tuttu.

İNCE NE DEMİŞTİ?

Benim amacım ülkemin ve partimin gözlerimin önünde eriyip gitmesine çare olmaktır. Yok edilmiş iktidar olma arzusunu yeniden yaratmaktır. Gerçek partili kadrolarla birlikte birlik bütünlük duygusunu yeniden ortaya koymaktır. Benim amacım başarısızlıklarla yüzleşip CHP’yi iktidar yapmaktır. Derdimiz seçmeni tıpış tıpış sandığa göndermek değil koşa koşa aşkla heyecanla sandığa göndermektir. Bu basın toplantısın yalnız yaptığımı düşünmeyin. Benimle birlikte bu salonda CHP’nin vicdanı, iktidara susamış partinin evlatları, AKP faşizmini iliklerine kadar hisseden gözünü yaşamını kaybeden evlatlarımız var. Annelerinin hasret yakarışları var.

Kılıçdaroğlu gelince İnce ne yaptı? - VİDEO


Benimle birlikte bu salonda zorunluluktan CHP’ye oy verenlerin umudu var. Benimle birlikte bu salonda Atatürk’ün devrimci ruhu var, İnönü’nün kararlı namuslu cesareti var, Ecevit’in dürüstlüğü var, Erdal İnönü’nün sosyal demokratlığı var, CHP’yi yeniden açıp ayağa kaldıran Deniz Baykal var. CHP ulu çınar olarak Türkiye’ye umut olmalıdır.

Sayın Baykal beni milletvekili yapmıştır. Ama daha sonra ona karşı çıktığım zamanlarda bile “seni milletvekili yaptım” dememiştir. Sayın Baykal Bursa’ya bir düğüne gidecek Yalova’dan da geçecek ben de il başkanımızı arayıp "Eski genel başkanımızı şanına uygun şekilde karşılayalım" dedim ve deniz otobüsünün kapısında karşıladık. Yüz kere gelsin bin kere gelsin aynı şekilde karşılarım. Sayın Kılıçdaroğlu’nu da aynı şekilde karşılarım. Benim partimde genel başkanlığın özel bir yeri vardır. MHP ve CHP kendi adaylarını göstermeliydi. Hatta ve hatta toplumun farklı kesimlerinin sesini duyurmak için 20 milletvekiline de izin verilmeliydi. Ama 2. turda desteklenecek aday da önceden belli olmalıydı.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na Gezi Ruhulu çağrı - VİDEO

Muharrem İnce'den istifa sinyali - VİDEO

İnce'den eleştirilere sert tepki: Kanatçı değilim, tavuk ürünleri satmıyoruz - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler