Erdoğan: Genel af yok, hayalimi anlattım

Erdoğan, "Ne yani Mustafa Kemal da bölücümüydü, benim damadım Kürt diyen Alparslan Türkeş de bölücü müydü? MHP ve CHP ilk Meclis kayıtlarına bakarsa Kürdistan sözcüğünü görecektir" ifadelerini kullandı. Erdoğan genel af tartışmalarına da 'Ben hayallerimi anlatıyorum siz genel af diyorsunuz' diye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 11:53
Abone Ol google-news

AKP grubunda partililere seslenen Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da Kürdistan ifadesini kullandığı için kendisine tepki gösteren CHP ve MHP'ye yüklendi.

O GECEDE KİMLER VARDI?

Tarihi Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Erdoğan, "Dört gündür başta MHP olmak üzere siyasetçilerin Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük. Bizim tarihimiz, MHP yöneticilerinin zannettikleri gibi 12 Eylül 1980'de başlamış bir tarih değildir. Bizim tarihimiz bundan 200 yıl önce başlamış tarih değildir. Bizim için tarih, Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır" diye konuştu.
Erdoğan, 2009'da, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlatırken "analar ağlamasın" dediklerini kaydederek, "Cumartesi günü bir istisnasını gördük. Hem Diyarbakır'da hem Türkiye'de annelerin, çocukların, gençlerin gözyaşı döktüğünü gördük. Bu gözyaşları Allaha hamd olsun, sevinç gözyaşlarıydı" ifadelerini kullandı.



Erdoğan, kendilerine yöneltilen bölücü eleştirilerine Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yanıt verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dönemin en güçlü devletlerine karşı savaştığının altını çizen Erdoğan, "İstanbul işgal altındaydı. Dönemin büyük devletleri tarafından bu millete çok ağır zulümler yaptı. Onları en iyi tanıyan Mustafa Kemal'di. Ama 29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal bu devletlerle barışa dayalı bir politika oluşturdu. İtalyanlar, Fransızlar, İngilizler Türkiye'yi işgal etti diye kin tutmadı. Devletlerin ilişkileri intikamla yürümez. Bunları en iyi bilenlerden bir Gazi Mustafa Kemal'di. Bize şu kavramı kullandılar; bölücü diyorlar. Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürdistan kelimesini kullanan zamanın mebusları da mı bölücüydü? Kürt damadımız var diyen Alpaslan Türkeş de mi bölücüydü?" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da konuşmasında değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimlerse, Ahmet Kaya'ya saldıranlar da onlardı. Şimdi açıklama yapıyorlar, ben Ahmet Kaya'ya saldırı olurken tuvaletteydim diyorlar. Ulan hepiniz oradaydınız be" dedi.


Erdoğan'dan Gezicilere: Ulan hepiniz oradaydınız be! - VİDEO

'Genel af'

Grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, genel af sorusuna tepki gösterdi. Erdoğan, '

Erdoğan, genel af tartışmalarına ilişkin soruyu da "Demek ki ben iyi anlatamamışım. Ben ta ne zamandan beri, 'Bizim gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yoktur.' Bunu kaç kere söyledim. Ben hayallerimi anlatıyorum, siz genel af diyorsunuz, yok böyle bir şey, kesinlikle yok" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler