İYİ Parti MHP kalelerine göz dikti

İYİ Parti yerel seçimlerde gözünü MHP’li belediye başkanlarının yönettiği illere dikti.

Yayınlanma: 11.10.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

İYİ Parti, “MHP’nin elinde bulundurduğu Mersin ve Manisa belediyelerinde, Mart 2019’daki yerel seçimlerde partisinin şansını yüksek görürken”, kulislerde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yeniden aday göstermeyeceği” mevcut MHP’li Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “İYİ Parti’den Mersin adayı olabileceği” de konuşuluyor.

Kocamaz’a ışık

İYİ Parti’de, yerel seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kala aday belirleme süreci de hızlandı. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti, gerek 16 Nisan anayasa referandumunu, gerekse 24 Haziran seçim sonuçlarını baz alarak, “en yüksek oyu aldığı illerde” özel çalışmalar yapacak.
İYİ Parti’ye 24 Haziran seçimlerinde, il bazında en fazla destek yüzde 19.93 ile Burdur’dan geldi.
Burdur’u yine belediyesi MHP’de bulunan Isparta ile CHP seçmeninin ağırlıkta olduğu Antalya, Çanakkale, Muğla, Denizli, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Giresun, Bilecik, Kırıkkale, Mersin, Manisa ve Afyonkarahisar izledi.

İYİ Parti, yerel seçimlerde MHP’nin elinde bulunan Mersin ve Manisa belediyelerini de istiyor. MHP, mevcut Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı yeniden aday göstermezken, İYİ Parti yönetimi “Kocamaz’ın İYİ Parti’den adaylığına ise yeşil ışık yakıyor.”
MHP için önemli bir yeri olan, kurucu genel başkan Alparslan Türkeş’in memleketi Kayseri Pınarbaşı ve Osmanlı’nın kuruluş yeri Söğüt Belediyesi’ni de İYİ Parti’nin kazanacağı değerlendirmeleri yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler