Strateji polemiği

CHP’nin belediye başkanları toplantısında Kocaoğlu, ‘Partinin stratejisi yok’ dedi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu’nu ‘CHP’nin seçim bildirgesini okumamakla’ suçladı.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

 

CHP’nin önceki gün gerçekleştirdiği yerel seçim vizyon toplantısında yapılan sunumların ardından belediye başkanlarının görüş ve önerilerini sunduğu toplantıda ilginç bir polemik yaşandı. Edinilen bilgiye göre, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, pek çok belediye başkanı söz alarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na projeleri hakkında bilgiler verdi. Belediye başkanlarının projeleri hakkında Kılıçdaroğlu’nun da notlar aldığı bazı projelere yönelik öneriler sunduğu da belirtildi. 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da söz alarak, diğer belediye başkanlarının aksine bazı eleştirilerde bulundu. Kocaoğlu’nun partinin en büyük eksikliğinin strateji eksikliği olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Kocaoğlu’nun CHP’nin Türkiye’yi nasıl yöneteceği, Türkiye’nin temel sorunlarının neler olduğu ve bu sorunlara karşı çözüm önerilerine ilişkin stratejisinin olmadığını ifade ettiği belirtildi. Kocaoğlu’nun “CHP politika üretmeden, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç elde edemez. Bu doğru değil” dediği belirtildi.

 

<haber-dikey:1109487>

 

‘Bildirgeyi okuyun’

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının konuşmalarının ardından isim vermeden Kocaoğlu’nun eleştirilerine sert bir dille yanıt verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin şu anda yönetilemediği, AKP’nin ekonomik krize karşı önlem almamasının Türkiye’yi daha da kötü bir sürece savurduğunu ifade ettiği belirtildi. CHP’nin Türkiye’yi yönetme konusunda en hazır olan parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin bütün sorunlarına yönelik çözüm önerilerimiz var. Burada eleştiriyorsunuz ama seçim bildirgelerimizi bile okumamışsınız. Okusanız o zaman bu eleştiriyi yapmazdınız. Partideki değişim ve dönüşüm konusunda yıllardır emek veriyorum” dediği öğrenildi.

‘Üye yapısı sağlıksız’

Toplantıda bazı belediye başkanları adayların önseçimle belirlenmesi yönündeki talepleri dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun önseçime karşı olmadığını belirterek “Önseçime karşı değilim ama üye yapımız sağlıklı değil. Üyelerin yarısının, partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu nedenle adayın sadece üyeye sorularak belirlenmesi doğru sonuç vermiyor. Adayın kim olacağını tabana sormak gerekiyor. Parti örgütüne soracağız tabii ki ama beldede yaşayan vatandaşa, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine de sorarak adaylarımızı belirlemeliyiz” diye konuştuğu öğrenildi.

8 kent için özel strateji

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli ve Uşak’la ilgili özel strateji izleneceği; söz konusu 8 kentin kazanılması için bizzat kendisinin de çalışacağını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarından 31 Mart 2019’a kadar örnek uygulama ve projelerini halka anlatmalarını istediği belirtildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler