Erdoğan'dan af açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde af konusunuyla ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim" dedi.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 14:56
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundadır. Adalet arayışı ilk insanla birlikte başlayan ve kıyamete kadar sürecek bir mücadelenin adıdır.

-Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin toplumun gözünde kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Türkiye bu bedeli defalarca ödemek zorunda kalmıştı.

-Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine içerik ve uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim.

-İnsanlarımızın hırsızlık yaparak malına, vücüdunu yaralayarak canına kast edenlerin adliyelerin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi yapmamız gerek. Bakanlıklarımız hazırlıklarını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler