İstifacı vekilden Erdoğan'a kutlama

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları ile ilgili olarak Bal, "Şahsım adına sayın Erdoğan'a Kasım, Aralık, Ocak o dönemlerden itibaren şans vermiyordum. Bu kadar sıkıntılı bir ortamda bu kadar ithamların altında başarılı olduğundan dolayı kutluyorum" dedi.

Yayınlanma: 29.08.2014 - 13:53
Abone Ol google-news



Bal, bir gazetenin internet sitesinde kendisiyle ilgili habere yer verildiğini anımsattı. Bal, "Bu zihniyeti yırtıp çöpe atmakla ne kadar haklıymışım değil mi? Bu haber karşısında 'insaf, izan insanlık' diyorum. Havuz, yandaş olabilirsiniz. Havuz olmanın da bir seviyesi vardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine değinen Bal, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Cumhurbaşkanı seçimi sürecinin demokratik olmadığını savunan Bal, şunları kaydetti: "Ama diğer taraftan bir realite var. Ben şahsım adına sayın Erdoğan'a Kasım, Aralık, Ocak o dönemlerden itibaren şans vermiyordum. Yine de Erdoğan'ı kutluyorum. Hakikaten bu kadar sıkıntılı bir ortamda bu kadar ithamların altında başarılı olduğundan dolayı kutluyorum. Aktif oldular, iyi çalıştılar, gümbür gümbür propaganda, mitingler yaptılar. Çatı aday çok güzel bir fikirdi ama çatı adayla beraber çatı bir propaganda göremedik. Muhalefet partilerinin organize ettiği çatı bir propaganda göremedik. Onurlu bir göreve seçilen sayın İhsanoğlu'ndan da dinamik bir propaganda asla göremedik. Sayın Erdoğan 10 binlere, 30 binlere hitap ederken sayın İhsanoğlu esnaf ziyareti yapıyordu. Böyle bir ortamda böyle bir sonuç olacaktı."

Bal, devir teslim törenine birinci sınıf demokrasi kabul edilebilecek ülkelerden ve aktörlerden kimsenin gelmediğini ve bunun bir gösterge olduğunu söyledi.

AKP tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Kütahya Milletvekili İdris Bal, 30 Kasım'da partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler