AKP'den Kılıçdaroğlu'na: Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyor

AKP MYK toplantısı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 18:18
Abone Ol google-news


AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 17.30'da başladı. Toplantı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Çelik, "Gökçek AKP ailesinin bir siyasetçi" dedi. 

Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok.

7. parsel dedikleri bölge bizim kıta sahanlığımız içindedir. Herhangi bir girişiminde bulunmamalarını tavsiye ederiz. Karasularımızı korumak konusunda her zaman destek açıklamasını yapıyoruz. Bir kez daha altını çiziyoruz.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Şu nettir; sayın Kılıçdaroğlu kendi söylediğinin yalan olduğunu görecek. Bunu gündeme getirmek bir başkana yakışıyor mu? Aile meselesinin müstesna tutulması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ve kendi ailesinden özür dilemesi gerekiyor.

<haber-dikey:1127474>

Suudi Arabistan'dan beklentilerimiz, cesedin yerinin açıklanması, Türkiye'deki işbirlikçinin ve düzenleyenin açıklanmasıdır. Bu kadar alçakça bir eylem ne kadar zamandır planlandı? Cumhurbaşkanımız kapanış konuşmasında bizzat takip ettiğini söyledi. Bunu yapanlar Suud makamlarının elindedir, bizimle paylaşılmasını istiyoruz. Türkiye topraklarında gerçekleşmiştir bu eylemler. Bunu yapanların ifadeleri paylaşılmalıdır. Bütün deliller kanıtlar ortaya dökülmelidir. Bu spekülasyonlar artacak. Yargılama süreci İstanbul'da olmalı. Mesele bir gazetecinin hayatını ve ifade hakkını savunmaksa Türkiye bunu yapar. Başkan Trump, Erdoğan'ın çok sert bir açıklama yaptığını söyledi. Bir tek Kılıçdaroğlu utanmadan 'Erdoğan'ın cinayetten haberi vardır'. Bu cümleyi söyleyen biri açıkça Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyordur."

DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLER

Donarak şehit olan askerlerimizle ilgili yüreğimiz kanıyor. Biz kendi ülkemizde onurlu hayat sürelim diye aziz canlarını feda ediyorlar. Hiçbirinin fedakarlığının bir bedeli olmaz. Çok üzüldük. Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu bekliyoruz. Burası helikopter ve yaya olarak ulaşılan bir yer. Askerin teçhizatları uluslararası standarttadır. 12 kişilik bir tim. İki kişi şahadete eriyor. Bu millet Mehmetçik üzerinde hassastır.  Helikopter ulaşmaya çalıştığı halde ulaşamıyor. 12 kişilik timden kalan Mehmetçiğimiz ise taburcu ediliyor. Tablo budur. Bahsettiği şekilde bir eksiklik söz konusu değildir. Adli ve idari soruşturma sürmektedir.

 

<haber-dikey:1126736>

İSTANBUL'DAKİ DÖRTLÜ ZİRVE

Kapsamlı diplomasisinin zirve noktalarından bir tanesi oldu. Cumhurbaşkanımız grup toplantısında ifade etti. Türkiye'nin orada varlığıyla ilgili 'işgal peşinde mi koşuyorsunuz' şeklindeki eleştirilere cevaplar verildi.

<haber-dikey:1123901>

<video:1126671>



"HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İLE YÖK İLGİLENMEKTEDİR"

Harran Üniversitesi Rektörü'nün Erdoğan'a ilişkin sözleri için Çelik, "Bu tip ifadeleri sorunlu buluyoruz. YÖK'de konuyla ilgilenmektedir." sözlerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler