İşçiler Hacettepe’de direniyor

Tamamı sendika üyesi olan işçiler hastaneden atıldı, direniş çadırına gece saldırı düzenlendi

Yayınlanma: 20.11.2013 - 13:35
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 13 Kasım günü “yasa dışı eyleme katılmak” gerekçesiyle Dev-Sağlık İş üyesi 44 sağlık işçisi işten atıldı. İşten atıldıkları günden bu yana eylem yapan işçilerin kurdukları çadıra, gece geç saatlerde üniversitenin özel güvenlik birimlerinden oluşan yaklaşık 200 kişi saldırdı. Üniversite hastanesinde görevli bir işçinin daha atılmasıyla, çıkarılanların sayısı 45’e yükseldi.

Hastane bahçesinde direnişe geçen sağlık işçilerine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Ankara Tabip Odası üyeleri ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi destek verdi. İşten atılan 43 işçinin işe geri alınması istemiyle defalarca Rektörlük’le görüştüklerinin altını çizen işçiler, hastane bahçesine direniş çadırını kurdu. Direniş çadırının kurulmasından kısa bir süre sonra Rektörlük Mali Danışmanı Muhammet Özgehan alana gelerek, “Direniş çadırı falan, olmuyor böyle. Burada kalamazsınız” dedi. İşçilerinin işten atılmasına gerekçe olarak taşeron şirketi gösteren Özgehan, “Taşeron sorununu biz çıkarmadık. Bu şirket 1 aya değişir nasılsa. Birlikte çözelim bu sorunu, ama bu çadırla olmaz” dedi. Bir işçi ise Özgehan’ın sözlerine karşılık, “Biz bir ay ne yiyeceğiz?” sorusuyla isyan etti.

Tahammül edemediler

Devrimci Sağlık-İş üyelerinin kurduğu direniş çadırını özel güvenlikler hava kararınca kaldırmak istedi. Onlarca güvenlik görevlisi çadırın bulunduğu alana gelerek herhangi bir uyarıda bulunmaksızın işçilere saldırdı. İşçiler müdahale üzerine kol kola girerek direnişe geçti. İşçileri aşamayan özel güvenlikler, daha sonra iki koldan çadırların olduğu alana geçti. Çay makinelerini deviren güvenlik görevlileri direniş çadırlarını söktü. İşçilerin alana getirdikleri malzemeleri kaçırdı. Saldırı sırasında yaralanan işçiler darp raporu almak üzere hastanenin acil servisine gitti. Saldırıya karşın mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten işçiler, “Ne kadar saldırırsanız saldırın, işimize geri dönene kadar bizi vazgeçiremezsiniz” diye bağırdı. SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara da özel güvenliklere, “Rektörlüğün emriyle saldıranlar, siz de taşeronsunuz. Bugün bu işçilere reva görülen yarın sizin başınıza gelecek” dedi. İşçilerin eylem yaptıkları hastane bahçesindeki bekleyişleri sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler