Keskin’den Güven için duyarlılık çağrısı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde 24’üncü gününe giren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için duyarlılık çağrısı yaptı. “Hipofiz adenom” hastalığı olan Güven ağır ilaçlarını da alamıyor.

Yayınlanma: 30.11.2018 - 22:06
Abone Ol google-news

 


İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin Diyarbakır’a gelerek, 8 Kasım’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatan ve E Tipi Cezaevi’nde bulunan Güven’i ziyaret etti. Keskin ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında Güven’in, HDP milletvekili ve DTK Eşbaşkanı olmasının yanı sıra aynı zamanda 55 yaşında, iki çocuklu ve iki torunu olan bir Kürt kadını olduğunu belirterek, bunca zaman açlık grevinde olan bir milletvekiline toplumun duyarsız kaldığını kaydetti.

Güven’in “hipofiz adenom” denilen, beyinde su toplanmasına neden olan bir hastalığı bulunduğunu ve açlık grevinde olduğu için haftada iki gün alması gereken ağır ilaçlarını alamadığını belirten Keskin, “Bir kadın milletvekili ölmeye yattı. Bu önemli bir şey. Dileriz kendilerini demokrasi tarafında gören herkes buna önem verir. Çünkü bu coğrafyada cezaevlerinde bugüne kadar birçok insanı kaybettik. Son kaybettiğimizi insan Leyla Güven olmasın diyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler