HDP'den ittifak iddialarına yanıt

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, İstanbul ve Ankara'da aday göstermeyecekleri iddialarına yanıt verdi.

Yayınlanma: 01.12.2018 - 03:53
Abone Ol google-news


Partisinin Genel Merkezi’nde yerel seçimlere ilişkin basın toplantısı düzenleyen Oluç, yargı ve hukuk alanındaki gelişmelere ve yerel seçimlere ilişkin partisinin aldığı kararlara değindi.

Oluç’un açıklamalarından başlıklar şöyle:

Bunlar bizim tartıştığımız bir konu değil. Biz henüz aday adayı başvurularını topluyoruz. Bu başvurular bittikten sonra aday belirleme seçimleri aşamasına geçeceğiz. Dolayısıyla aday göstermeme gibi bir kararımız yok. Böyle bir karar alırsak, bunu doğal olarak kamuoyuyla paylaşmamız gerekir, ki seçmenlerimiz de bilsin. Bu durum insanlara fark ettirmeden gizlice yapabileceğimiz bir şey değil. Bu iddiaların şu aşamada doğruluğu yoktur.

"EN AZ 30 BELEDİYE DAHA KAZANACAĞIZ"

Birinci hedefimiz Kürt ilerinde kayyum atanan tüm belediyeleri tekrar kazanmaktır. İl-ilçelerde yapılan, Sayıştay raporlarında yer almayan yolsuzlukların da bulunduğu Kayyumlar Raporu’nu halkımızla paylaşacağız en kısa zamanda. Ayrıca Kürt illerinde 2014’te kazanamadığımız, ama bugün iddialı olduğumuz yerlerde de seçimleri kazanacağız. 102 belediyenin üzerinde, en az 30 yerde daha kazanma hedefimiz var. Yerel demokrasi, yerinden ve yerelden yönetim konusunda çok önemli bir adım atacağız. AKP’nin Kürt illerindeki adaylarına baktığımızda 2 noktayı görüyoruz. Birincisi, kimi yerlerde kayyumların aday yapılmasıdır. Kayyumlardan ve kayyumları atayan Süleyman Soylu’dan başka bu kayyumları kimse savunamaz. Nerede kayyum ve bürokrat atandıysa, AKP-MHP oralarda kaybedeceğini ilan etmiştir, biz de kazanacağımızı.

"CHP İLE GÖRÜŞMÜYORUZ"

(CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tabanda ittifakın peşindeyiz, bu HDP seçmeni için de böyle olacaktır dedi. İttifaklara dair HDP’nin politikası ne olacaktır? sorusu üzerine) Bu konuda herhangi bir resmi görüşmemiz yok; ama yerellerde biz demokrasi güçlerinin, AKP-MHP koalisyonu karşısında muhalif olan herkesin birlikte hareket edeceği zeminlerin yaratılması ve güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Temel hedef iktidar koalisyonunun egemenlik alanını daraltmaktır. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde siyasi sonuçlar yaratacak adımlar atılması gerekmektedir. Bütün muhalefet partilerinin aynı anlayışla hareket etmesi değerli olacaktır. Halkın genel eğiliminin de bu yönde olduğunu gösteren güçlü işaretler var. Yerellerde güçlü ittifakların sağlanmasının doğru olduğunu düşünüyor ve bu doğrultuda yerel çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler