Yıldırım’dan sürpriz nezaket ziyareti

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, sürpriz bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için adaylığı açıklanmadan “Meclis Başkanı” titriyle nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 02.12.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

 CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görüşmede Yıldırım’a adaylığı konusunda “Hayırlı olsun” temennisinde bulunduğu belirtildi.

Yıldırım’ın günlük programında yer olmamasına karşın dün saat 14.00’te gerçekleşen görüşmenin Meclis Başkanı Yıldırım tarafından iadei ziyaret amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu’nun baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Kulislerde, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanması beklenen Yıldırım’ın dün Pekin’e hareketinden önce söz konusu görüşmeyi yapması; henüz adaylığı kesinleşmeden TBMM Başkanı unvanıyla nezaket ziyaretinde bulunmak istemesi olarak yorumlandı. Meclis’teki yasama çalışmalarının ele alındığı ziyarette; 10 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu’nda başlayacak 2019 yılı bütçe görüşmelerinin gündeme geldiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre görüşmede TBMM Başkanı Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusu da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adaylığı konusunda Yıldırım’a “hayırlı olsun” temennisinde bulunduğu belirtildi. Görüşmede, Yıldırım’ın adaylığını açıklamasından sonra TBMM’de yaşanacak süreç ve oluşacak tabloya ilişkin de değerlendirme yapıldığı belirtildi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Meclis Başkanı Yıldırım, TBMM Başkanı seçildikten sonra Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak, “Nezaket ziyaretinde bulunduk. Yeni dönemde hem Meclis çalışmaları hakkında bilgilendirme, istişare fırsatı bulduk” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ise “Kendisine teşekkür ederim. Aynı zamanda parlamentodaki çalışmalar konusunda da bilgilendirdi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler