İki ilde HDP’lilere gözaltı

Diyarbakır ve Hakkâri’de düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda HDP yöneticisi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 21:37
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Necmettin Burakmak, Yenişehir İlçe Başkanı Vahap Günay, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Haluk Eyüpoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Eşbaşkanı Ali Alkan, DBP yöneticisi Ramazan Üngür ve HDP Yöneticileri Osman Dön ile Sait Demir ve Seyfettin Kılıç, Esma Ayata, Diyadin Noyan gözaltına alındı.

Hakkâri’de de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DTK Eşbaşkanı ve kent Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine destek amacıyla önceki hafta üç günlük açlık grevine giren 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan ev baskınlarında HDP İl Eşbaşkanı Zeynep Kaya, DBP il eşbaşkanı Nuriye Aktaş, Yüksekova DBP ilçe eşbaşkanı Nevzat Kaya ile partililer Şehriban Acar, Keskin Erol, Recep Aktaş, Necip Coşkun ve Nurettin Atsız gözaltına alındı. 

BULDAN: YARGIYA MÜDAHALE

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için cezaevinde açlık grevi yapan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’e destek için TBMM’de iki gün sürecek açlık grevi yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile İdris Baluken’in cezalarının onanmasını tanımadıklarını söyledi. Açlık grevine katılan milletvekilleriyle Meclis’te HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Buldan, “AİHM kararının açıklandığı gün Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklama, cezanın geleceğinin habercisiydi. Bu bir kez daha yargıya, adalete bir müdahaledir” dedi

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler