‘CHP’den transfer üye’ haberine yalanlama

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, belediye meclis üyesi Zabit Akbaş’ın CHP’den istifa ederek AKP’ye geçtiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek,“Akbaş 5 Ocak 2018 tarihinde partiden istifa etti. CHP’den istifa edip, AKP’ye geçmiş gibi göstererek algı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

Yayınlanma: 07.12.2018 - 10:15
Abone Ol google-news

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, “CHP’den transfer üye” haberi üzerine dün Beyoğlu Belediyesi CHP Meclis Odası’nda meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Zabit Akbaş’ın 5 Ocak’ta partiden istifa ettiğini ve bu süreden beri bağımsız olarak meclis üyeliğine devam ettiğini belirten Özcan,“ Ahmet Misbah Demircan, nasıl Okmeydanı kentsel dönüşümünde, Tarlabaşı projesinde ve Beyoğlu’yla ilgili her konuda halka yalan söylenmişse bu konuda da öyle yapmıştır. Söz konusu şahıs CHP’li değildir. Mayıs ayı itibariyle partimizle ilişkisi kesilmiştir. Seçimler öncesi CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmiş gibi bir algı yaratmak istiyorlar”diye konuştu.
Demircan’ın Beyoğlu’nun gerçek sorunlarını gözardı ederek gündem saptırmaya çalıştığını anlatan Bekir Özcan,“ Okmeydanı’nda yurttaşlara kentsel dönüşümün ve tapunun sözünü verdiği halde mülkiyet sorununu çözemediler. Taksim Meydanı’nı 15 yıllık süreçte getirdiği durum ortada. Türkiye’nin kültür merkezi olabilecek Beyoğlu’nun ne hale geldiğini görsünler. Böyle basit numaralarla seçmeni kandıramazlar” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Belediyesi’nin borcu 286 milyon lira

Beyoğlu Belediyesinin borcunun 286 milyon liraya çıktığını kaydeden Özcan,“İflas etmiş bir belediye ile karşı karşıyayız. Üstelik bu düşüş bir yılda yaşanan düşüş. Bu kadar arsanın ve binanın satışına karşın hala boyunu aşan ve borca batmış bir belediyeden bahsediyoruz. Umuyorum ki 31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşlarımız bu ucuz numaralara prim vermeyecek. Demircan’ı boş işlerle uğraşmak yerine belediyedeki görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Ailemle birlikte AKP’ye üye oldum”

Zabit Akbaş da yaptığı açıklamada “Ben 2 yıl önce CHP’den istifa ettim. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çalışmalarını izledim. Düşündüm taşındım ailemle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ne üye olmaya karar verdim. Çalışmaya da devam edeceğim. Sayın ilçe başkanım ve belediye başkanıma teşekkür ediyorum bizleri kabul ettiği için” diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler