Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit: Kaçmaya fırsat bulamazsın!

AKP'li Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portal'a da yüklenerek, "Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor, ahlaksıza bak, yargı gereken cevabı verecektir. Burası Paris değil." dedi.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 14:45
Abone Ol google-news

<video:1171942>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler “15 Temmuz Millet Bahçesi" ile yapımı tamamlanan tesis ve projelerin açılışını gerçekleştirdi. 

Esenler'deki açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

"CHP YASAKLAR DEMEKTİR"

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada 1994'te İstanbul belediye başkanı seçildiğinde İstanbul'da yeni bir dönemi başlattıklarını belirterek CHP'yi suçladı. Erdoğan, "Çöp dağlarını kaldırdık, susuzluğu giderdik, hava kirliliğini bitirdik. Dağları delerek İstanbul’a su getirdik. CHP çöp demektir, CHP susuzluk demektir, CHP hava kirliliği demektir, CHP yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir." diye konuştu.

"VATANIMIZA SALDIRANLARA BEDELİNİ ÖDETİYORUZ"

Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, "Biz Mehmed'imizle, Mehmetçik'lerimizle birlikte oralardayız. Özgür Suriye Ordusu'yla oralardayız. Zeytin Dalı, Afrin operasyonunu yaptık mı? Yaptık. Sincar'ı yaptık mı? Yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz. Zira teröristler benim milletin başına bela olmaktan çıkacak. Vatanımıza saldıranlara bedelini ödetiyoruz. Kendi içimizde bundan rahatsız olanlara da selam gönderiyoruz." dedi.

"HDP'Lİ BELEDİYENİN DE SU SORUNUNU ÇÖZDÜK"

İzmir'in su sorununu çözdüğünü iddia eden Erdoğan, "İstanbul'da edindiğimiz tecrübeyle başta İzmir olmak üzere büyükşehirlerin su sorununu da çözdük.Van, HDP belediyesiydi. Oranın su sorununu çözdük. Niye? Dedik ki, 'burada benim insanım yaşıyor.' Her ne kadar belediye filanca partide de olsa. 'İnsanlarımızı susuz bırakmayacağız.' dedik. İstanbullulara sorsanız. 'En memnun olduğunuz hizmet nedir?' diye. Herhalde su ve doğalgazı en başta söylerler. Ben göreve geldiğimde İstanbul'da 50 bin haneye doğalgaz veriliyordu. Ama İstanbul'dan cezaevine giderken 1 milyon 250 bin eve doğalgaz veriliyordu. Biz buyuz. Biz böyle çalıştık. Bay Kemal senin bunlardan haberin yok. Sen o zaman başka yerlerdeydin. Sen o zaman bu işlerin nasıl gittiğini ve nasıl yapıldığını bilmiyordun. Böyle bir hizmeti meclis kürsüsünden karalıyorsun. Ayıp, ayıp, biraz izan sahibi ol. Her zamanki gibi eline yalan yanlış rakamlar bilgiler tutuşturulmuş. Onunla milleti kandıracağını sanıyor. Neymiş efendim. İstanbul'daki 580 bin konutun suyu, 493 bin konutun doğalgazı kesilmiş. Buna yalan deme yetmez. Bunun adı kuyruklu yalandır Bay Kemal. İstanbul'daki toplam 6 milyonu aşkın abone içerisinde borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir. Bir başka ifadeyle binde 37 düzeyindedir. Aynı şekilde arıza ve borç sebebiyle doğal gazı kapalı olanların oranı da yüzde 1'i dahi bulmuyor Bay Kemal. Kaldı ki, bunlar geçici durumlardır. Bir süre sonra aboneler tekrar hizmet almaya devam ediyorlar. İSKİ'nin su aboneleri arasında ödeme güçlüğü çekenlere taksitten vadeye kadar her türlü hizmet sunuluyor. Ayrıca şehit aileleri, gaziler, engelliler ve muhtaçlar için sosyal devlet ilkesine uygun ayrı bir su tarifesi uygulanıyor. Ana muhalefetin başındaki bu zat, işte bu hizmetleri eleştiriyor. Tüm müktesebatları SSK'yı batırmak ve CHP'nin oylarını sağa sola peşkeş çekmek, terör örgütlerine payandalık yapmak olan bu zatın yalanlarını, iftiralarını ve hezeyanlarını ifşa etmekten bıktık. Kendini aynı çamurlukları yapmaktan bıkmadı. Aslında bu zatın durumu siyaset biliminin değil, psikolojinin ve psikiyatrinin konusudur" ifadelerini kullandı.

"F-35'LERİN BELLİ PARÇALARINI BİZ ÜRETİYORUZ"

Sanayi üretimine ilişkin eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Bugün F-35'leri yapıyor Amerika. Onlardan bize de gelecek 120 tane. Onların bile belli parçalarını biz üretiyoruz. Biz oraya gönderiyoruz, onlar montajını yapıp dünyaya satacaklar. Bize de satacaklar.  Araçlarda da aynı durumlar var. Artık dünyada bir şeyin yüzde 100 yapıldığı yerler çok nadirdir. İthalat ihracatın adeta altyapısını oluşturur ama haberi yok bunlardan. Bu ülkeler de sanayi ürünlerinin ham maddelerini çok büyük ölçüde bizim gibi dışarıdan karşılıyor. Demir dediğiniz maden öyle her yerde ve ihtiyacınızı karşılayacak kadar çıkan bir şey değil. Kakao dediğiniz ürünün nerelerde yetiştiği belli. Buğday derseniz biz kendi ihtiyacımızı karşılayacak istihsali zaten gerçekleştiriyoruz. Ama iş dünyaya pazarlayacak duruma geldiğinde mecburen ham maddeyi dışarıdan almamız gerekiyor. Kaldı ki, bizim ihracatımızın belli bir oranda ithalata dayandığı açıktır. Ömründe tek bir üretim yapmamış. Tek bir eser ortaya koymamış, tek bir işçi çalıştırmamış, ticaretle merhabası olmamış birinden başka bir mantık beklemek elbette mümkün değildir. Türkiye'nin şanssızlığı ana muhalefet partisinin işte böyle bir zihniyetin esareti altına bulunuyor olmasıdır. Bugün Türkiye sanayi üretiminde sayıları bin 38'i bulan araştırma geliştirme merkezleri, 283'e ulaşan tasarım merkezleri üretim ve istihdam destekleri ve ihracat kolaylıkları ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmuştur. Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 311'e, buralardaki istihdamı yaklaşık 2 milyona çıkardık. Teknoparklarımızda yüksek teknolojiye bağlı üretim yapan firmalarımıza çok önemli destekler veriyoruz. AK Parti döneminde desteklenen KOBİ'lerimizin sayısı 4 binden 320 bine çıktı. Bu işler öyle kendi kendine olmuyor." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU TEHDİT ETTİ

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Fox Tv Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal üzerinden tehdit ederek, şunları söyledi:

Her fırsatta milleti sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Bak sana bir şey söyleyeyim. Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor, ahlaksıza bak, yargı gereken cevabı verecektir. Burası Paris değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, o televizyon ekranında haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.

Sen 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil. Bu milletin evlatlarını sokağa davet ederek bir şey elde edemezsin. Buna fırsat vermeyiz. Gereğini de yaparız. 

<haber-yatay:1171841>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler