Semih Çetin'den Hulusi Akar'a: Biz buna "çay, çörek, börek işleri" adını verdik

Balyoz kumpasından cezaevine yatan emekli Tümamiral Semih Çetin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yanıt verdi.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 11:05
Abone Ol google-news

CHP’li Özgür Özel’e “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım ben” karşılığını veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a kumpas mağduru emekli Tümamiral Semih'ten yanıt geldi. Hasdal'da tutuklu bulunduğu süreçte yaşananları hatırlatan Çetin, "Davanın özünü bir kenara bırakıp cezaevi koşullarının iyileştirilmesine odaklanan komutanlar bir dediğimizi iki etmediler, doğru. Biz buna "çay, çörek, börek işleri" adını verdik. Vicdan rahatlatmak için ne kolay bir yol! Ancak Sayın Akar bunu bile "büyük risk" olarak tanımlıyor." ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1175045>

"AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜŞTÜK"

Kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çetin'in mesajları şöyle:

Hulisi Akar; "Görevdeyken Hasdal'dan çıkmadım" dedi ya! Ne desem. 2010 Şubat'ı Balyoz saldırısı başladı. Tutuklandık. Akar Kolordu Komutanı. Hasdal Cezaevi emrinde. Ziyaretini beklerken "geçmiş olsun" notu geldi. "Ziyaret etmek isterdim ancak cezaevi kuralları izin vermiyor."

Devam edelim. Kuralların değişmesi yaklaşık 15 gün sürdü. Sonunda Kolordu Komutanı ziyaretimize geldi. Takıldık kendisine. "Nasıl izin alabildiniz" diye! Gülüştük ağlanacak halimize. Sonrasında cezaevi koşulları iyileştirildi. O günkü komutanların hepsi sahipleniyor. "Ben yaptım"

Davanın özünü bir kenara bırakıp cezaevi koşullarının iyileştirilmesine odaklanan komutanlar bir dediğimizi iki etmediler, doğru. Biz buna "çay, çörek, börek işleri" adını verdik. Vicdan rahatlatmak için ne kolay bir yol! Ancak Sayın Akar bunu bile "büyük risk" olarak tanımlıyor.

Sadede gelelim. Balyoz sanıkları olarak Komutanlardan tek talebimiz vardı. Bizi çıkarın demedik. Hukuktan ayrılın demedik. Masaya yumruğunuzu vurun hiç demedik. Balyoz'daki kepazelikleri ortaya seren 3000 sayfalık resmi Bilirkişi Raporunu Türk Millletine açıklayın dedik.

Ben herhalde göremem. Çocuklarımın göreceğinden de emin değilim. Ancak gelecek kuşaklar, çay, çörek, börek işleri ile durumu idare eden, bu süreçte verdikleri kararlarla FETÖ'nün amaçlarına hizmet eden sözde komutanların yargılandığı günleri de görecektir. Mutlaka görecektir. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler