TBMM'de Metin Akpınar gerginliği

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP ve HDP ile AKP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li Mehmet Bekaroğlu, kanun teklifinin seçimlere müdahale olduğunu açıkça gösterdiğini savunurken, HDP'li Garo Paylan Metin Akpınar'ın gözaltına alınmasını eleştirdi. Paylan'ın "O video bir demokrasi çağrısıdır. Metin Akpınar bir uyarı yapmıştır." sözleri üzerine AKP'li Yaşar Kırkpınar "Uyarı yok, talep var talep" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.12.2018 - 18:42
Abone Ol google-news

<video:1180477>

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve AKP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

Komisyonda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kanun teklifinin, seçimlere müdahale olduğunu açıkça gösterdiğini belirtti.

<haber-dikey:1177855,1178081>

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, henüz açıklanmamasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını söyleyen Bekaroğlu, "31 Mart'ta yapılacak seçimlere şimdiden şaibe karışıyor. Meclis Başkanı geliyor diyor ki 'Cebimde seçim rüşvetleriyle geliyorum. Böyle bir gücüm var.' Bu, doğru bir şey değil." dedi.

'BU BİR SEÇİM RÜŞVETİDİR'

Teklifin, araç sınıfları itibarıyla geçiş yasağına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçenlere kesilen idari para cezalarının uygulanmaması, ödeyenlere iade edilmesini öngören maddesini hatırlatan Bekaroğlu, "Bununla ilgili düzenlemeler neden şimdiye kadar yapılmadı? Bu bir seçim rüşveti ya da seçim hediyesidir. Rüşvet alan da veren de melundur." ifadelerini kullandı.

METİN AKPINAR TARTIŞMASI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik bir seçim yatırımıyla karşı karşıyayız. Hedef İstanbul. İstanbul'la ilgili kaybedileceğine dair büyük bir korku var. Anketler de bunu gösteriyor." dedi.

<haber-dikey:1180287,1179806,1179542,1179304>

'O VİDEO BİR DEMOKRASİ ÇAĞRISIDIR'

Metin Akpınar'ın, dün "Cumhurbaşkanının talimatıyla apar topar gözaltına alındığını" söyleyen Paylan, "O video bir demokrasi çağrısıdır. Metin Akpınar bir uyarı yapmıştır." diye konuştu.

Bu sırada AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Uyarı yok, talep var talep." karşılığını verdi. Bunun üzerine HDP, CHP ile AKP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Mecliste, bu çatı altında böyle konuşmanızı esefle kınıyorum. Biz neredeyiz Sayın Paylan? Bu konuşmayı nerede yapıyorsunuz? Milletin Meclisinde demokrasiyi savunacağınız yerde konuştuğunuz şeylere bakın. Meclisimizde çok talihsiz bir an. Darbeyi savunamazsınız burada." ifadelerini kullandı.

Paylan, "Sanki bu ülkede hiç darbe olmamış, hiç darbe girişimi olmamış gibi konuşuyoruz. Lanet olsun darbelere. Metin Akpınar'ın konuşmasını dikkatle dinleyin." dedi.

Paylan'ın konuştuğu sırada, AKP Manisa Milletvekili Aydemir'in tepkisini sürdürmesi üzerine komisyonda tansiyon yükseldi.

METİN AKPINAR'LAR YÜZÜNDEN DARBE OLUYOR'

Paylan, "Bir sus da konuşmamı yapayım." dedi. Aydemir ise "Niye susacakmışım, burada darbeyi savunamazsınız. Metin Akpınarlar yüzünden darbe oluyor. Uyanın. Ne konuştuğuna bak." karşılığını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu da "Metin Akpınar'ı kınıyorum, sözlerine katılmıyorum ama Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra onu mahkemeye gönderenleri de kınıyorum. İkisini de kınıyorum." dedi.

Komisyon Başkanı Sürayya Sadi Bilgiç, "Sayın Paylan kendi düşüncelerini ifade ediyor. Hepiniz söz alabilirsiniz. Ne darbe dinamiklerini ne Metin Akpınar'ın ne Müjdat Gezen'in söylediklerini ne de yargının bununla ilgili açmış olduğu yargılama, kovuşturma sürecini konuşuyoruz." diyerek milletvekillerini uyardı.

'METİN AKPINAR'I BU ÇATI ALTINDA KİMSE HOŞ GÖREMEZ'

Garo Paylan'ın, "Ben darbe olacak derken siz gülüyordunuz. O darbe gece 3'te olsaydı hepimiz yan yana işkence görüyorduk. Bu bağırmakla darbe durdurulmaz." demesi üzerine Uğur Aydemir, "Metin Akpınar'ı bu çatı altında kimse hoş göremez. Sizin gibiler yüzünden darbe oluyor." ifadesini kullandı.

'BU DİKTATÖR DÜŞÜNCEYİ KINIYORUZ'

Bu sırada ayağa kalkan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aydemir'e, "Böyle bir faşist düşünce olabilir mi? Bu diktatör düşünceyi kınıyoruz." karşılığını verdi.

'METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'İ GÖZALTINA ALMAK KOLAY'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, "Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i gözaltına almak kolay. Kaçak gökdelen dikip haksız kazanç elde eden müteahhitleri ve buna göz yuman yetkilileri gözaltına almak için ne bekleniyor? Kanuna aykırı, iş sağlığı güvenliği olmayan, işçilerin parasını elden ödeyerek vergi kaçıran müteahhitlere neden işlem yapmıyorsunuz?" ifadesini kullandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler