HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: "Her sabah kalkıp belli sayıda HDP’liyi gözaltına alıyorlar"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "11 ayda 2 bin HDP’li gözaltına alındı. Ayda ortalama 180 kişi gözaltına alınıyor. Her sabah kalkıp belli sayıda HDP’liyi gözaltına alıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 13:41
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Her gün birine Cumhurbaşanına hakaretten dava açılıyor. Çok alıngan. Çünkü kendi halklarından korkan bir Cumhurbaşkanı. Her ay ortalama 500 kişi cumhurbaşkanına hakaretten savcı karşısına çıkıyor.

Başka ülkelerde akademisyenler bilim insanları el üstünde tutulurken, bizim ülkemizde barış istedikleri için cezalandırılıyor. Bakın Şebnem Korur Fincancı'ya.

Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan IŞİD'li serbest bırakıldı. Bu hükümetin IŞİD'e yaklaşımını gösteriyor. Maraş Valiliği katliamın yıl dönümünde yapılacak bütün etkinlikleri yasakladı. Adaletsizlikte süreklilik esastır. Adaletsizlik sürüyor.

Bir başka hukuksuzluk Demirtaş hakkında verilen AİHM kararının uygulanmaması oldu. AİHM kararı bekletilirken yüksek yargı alelacele karar verdi.

İçişleri Bakanı 'Polise şikayet azaldı' diyor. Şikayet azalmadı, emniyete güven azaldı. Artık kimse şikayet yapmıyor.

Bugün Leyla Güven'in açlık grevindeki 48. günü. Leyla Güven'in sesine geç olmadan ses verin. Maalesef Türkiye muhalefeti, HDP bileşenleri dışında kalanlar Leyla Güven'in sesini duymuyor.

Bugün cezaevinde bulunan pek çok arkadaşımız açlık grevinde. Bir çok arkadaşımız dönüşümsüz açlık grevine başladı. 

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen tepkisi 

Bir bakan çıkmış 'Tutuklu gazeteci yok' diyor. Tutuklu gazeteciler bir yana şimdi de Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hedefe konuldu. Haberlere de yasak getiriliyor. O kadar geniş bir yasak listesi var... TİP Milletvekili Barış Atay'ın 'Diktatör' oyunu da bir kez daha engellendi. Tüm diktatörlüğü yapıyor, diktatör diyeni engelliyor. Ne diyeceğiz sana demokrasi havarisi misin? Sen diktatör heveslisisin.

Roboski 

Birkaç gün sonra Roboski'nin yıl dönümü. 34 vatandaşımız savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitirdi. Meclisteki komisyon gizlilik içinde yürütüldü. Katliamın faili de bu güzlilikle örtüldü. Roboski'nin hesabını soranlar ise tutuklandı, gözaltına alındı. Roboskili ailelerin kurduğu dernek KHK ile kapatıldı. Unutursak kalbimiz kurusun. Bunun hesabını mutlaka soracağız.

Fırat'ın doğusuna operasyon 

Son gelen raporlara göre hala Suriye'de 13 bin IŞİD'li var. Öyle olmasa geçtiğimiz hafta hala hava operasyonları sürdürülmezdi. Oradaki bütün dış güçler Suriye'den geri çekilsin. Türkiye dahil. Ancak oradaki IŞİD temizlenmelidir. Suriye'de siyasi çözümün önü açılmalıdır. Bunun formülü de belli. Kimsenin Suriye'de işi yoktur. 

Ekonomik kriz 

Kriz derinleşmişken hala kaynakların önemli kısmı savaşa gidiyor. Bütçe görüşmeleri boyunca hakikatin sesini duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz. Halkın yararına bir bütçe için uğraşmadılar. Yolsuzluklarını örtbas ettiler, bütçe hakkını gasbettiler. Halkın gündeminden bütçeyi kaçırmaya çalıştınız.

Bu bütçe halkın tek bir derdine derman üretmiyor. Sadece işsizlik, yoksulluk ve silah üretiyor. EYT'nin sorunlarını, işsizin sorunlarını çözelim dedik; 'Hayır' dediler. Paraların önemli kısmını yine Saray'a gönderdiler."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler