‘Vitrin aday’ rafa kalktı

CHP’de, AKP’li ilçelerde uygulanacak formül için milletvekilleri ikna edilemedi.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

CHP’de İstanbul’da partinin oyunu artırılması amacıyla AKP’li ilçe belediyelerinde kamuoyunda tanınan milletvekillerinin aday gösterilmesi formülü, milletvekilleri ikna edilemeyince rafa kalktı. CHP ile İYİ Parti arasındaki il ve ilçe belediyeleri üzerine yapılan görüşmelerde pek çok il ve ilçe üzerinde uzlaşmaya varılırken; görüşmelerin 4 Ocak’a kadar sonuçlanacağı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul’un AKP belediyelerine CHP’nin, kamuoyunda tanınan, Mahmut Tanal, Mehmet Bekaroğlu ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin aday gösterilmesi yönünde formül dillendiriliyordu. Teklife milletvekillerinin sıcak yaklaşmaması üzerine söz konusu formülün rafa kaldırıldığı belirtildi.

İşbirliği genişledi

CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehir belediyesinde sağlanan uzlaşının ardından iki parti arasında il ve ilçe belediyelerine yönelik görüşmeler yapılıyordu. Edinilen bilgiye göre, iki parti pek çok il ve ilçede uzlaşmaya varırken yeni yılla birlikte son bir görüşme gerçekleştirilerek sağlanan uzlaşının kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor. CHP kulislerinde görüşmenin 2 Ocak ya da 3 Ocak’ta gerçekleştirildikten sonra 4 Ocak’taki Parti Meclisi’ne (PM) yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtiliyor.

İki partinin işbirliği yapacağı 21 büyükşehir belediyesi dışında bugüne kadar geri kalan 9 büyükşehir konusunda bir görüşme yaşanmadığı ifade edildi. İki partinin vardığı uzlaşıya göre İYİ Parti CHP’yi mevcut 8 il belediyesi olan Burdur, Sinop, Giresun, Kırklareli, Zonguldak, Edirne, Çanakkale, Yalova belediyelerinin yanı sıra Bolu, Sivas ve Kırşehir’de destekleyecek. CHP ise Isparta, Düzce, Nevşehir, Osmaniye ve Kırıkkale’de İYİ Parti adayını destekleyecek. İki parti arasında özellikle Antalya’nın ilçeleri kapsamında görüş ayrılıkları yaşandığı ancak bunun çözülemeyecek bir sorun olmadığı da belirtiliyor. 


YAVAŞ’IN TANITIMI 4 OCAK’TAN SONRA

CHP kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş’ın tanıtım toplantısının 4 Ocak’taki PM’den sonra yapılmasının planlandığı konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre Yavaş’ın tanıtım toplantısında Ankara’nın bugüne kadar açıklanan 6 ilçe adayının yanı sıra 4 Ocak’ta açıklanması beklenen diğer ilçe adaylarının da yer alacağı ifade ediliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler