Meclis oyalanıyormuş!

Yasa çıkarmak yerine daha fazla kararnameye ağırlık verilmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 22:06
Abone Ol google-news

AKP içinde yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanı’na verilen kararname çıkarma yetkisinin verimli kullanılmadığı tartışması yaşanıyor.

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliğiyle anayasada belirlenen çerçevede Cumhurbaşkanı’na kararname çıkarma yetkisi verildi.

Cumhurbaşkanı’nın yürütme yetkisine ilişkin konularda anayasal çerçevede kararname çıkarma yetkisi olmasına karşın TBMM’den yasa çıkarma yöntemine devam edildiğini kaydeden parti yöneticileri, “Yönetmelik ya da genelge konusu olabilecek düzenlemelerin bile bürokrasinin eski alışkanlıklarıyla yaptığı talepler nedeniyle Meclis gündemine yasa teklifi olarak geliyor. Eski alışkanlıklarla yeni sistem kurulamaz, oturtulamaz” görüşünü dile getiriyor.

Yeni dönemde kararname yetkisinin daha işlevsel olarak kullanılacağını belirten parti yöneticileri, bürokrasinin de yavaş yavaş yeni sisteme ayak uyduracaklarını, Meclis’in de kararname, yönetmelik ya da genelgelerle düzenlenebilecek konularla oyalanmayacağını, yasama yetkisinin daha etkin kullanacağını savunuyor. Yapılan bu değerlendirmelerin ışığında bundan sonraki süreçte kararname çıkarma yöntemine ağırlık verileceği kaydediliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler