Arınç'tan 'Kürtçe okul' açıklaması

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı.

Yayınlanma: 15.09.2014 - 19:23
Abone Ol google-news

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

Avrupa Birliği süreci masaya yatırıldı, çok önemli kararlar alındığını söyleyebilirim. 3 aşamalı eylem planında yeni argümanların ne olacağı ele alındı. AB Bakanı Volkan Bozkır, yurt dışında bir çalışma yapmak üzere ayrıldılar.

Epeyce dikkat çeken bir çalışma oldu. Türkiye ile AB arasında ilişkin soğuma yaşandığı, Türkiye kamuoyunun desteğinin giderek azalması herkes tarafından yazılıyor. AB hedefinden vazgeçmediğimizi dikkate alarak bu çalışmayı yaptık. Bu eylem planından bu konuya pozitif olarak baktığımızı göreceksiniz.

Arınç, yeni eğitim öğretim yılı için temennilerde bulunduktan sonra eğitim gören öğrenci sayısı ve öğretmen sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
40 bin öğretmen kadrosunun alanlar bazında dağılımı yapıldığını anlatan Arınç, Cuma günü atama yerleri ile ilgili netlik kazanacağını söyledi.

Öğretmen atamalarının da devam edeceğini söyledi.

ASKERİ KANUN DÜZENLEMESİ

Yeni çağdaş bir askeri kanun düzenlemesi kanusu ele alındı.

İş güvenliği konusunda yaşanan son gelişmeler ve kayıplar gözönüne alınarak iş kazalarını asgari düzeye indirecek bir çalışma yapılması talimatı verildi. Çalışma Bakanlığı'nca düzenlenen ve tarafların tamamının katıldığı bir toplantı sonrasında ortaya konan veriler bakanlar kurulunda ele alındı.

Kanunlar çıkarılıyor ancak bunlar uygulamaya konmadığı takdirde kayıplar devam ediyor. Yaşanan aksaklıkların nerelerden kaynaklandığı ve neler yapılacağına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Önümüzdeki yıl Türkiye'de gerçekleşecek olan G-20 zirvesi için yapılacak çalışmalar konusu ele alındı.
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, üniversite yurtlarında kaydını yaptıran ve kapasite nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, üniversite yurtlarında kaydını yaptıran ve kapasite nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

-Şu anda 60 bin dolayında açık bulunmaktadır. Bu açığı tamamen ortadan kaldırabilmek için çalışmalar yapılmaktadır.

-Belediyelere yurt yapımı imkanı verildi. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren bu alanda yeni imkanlar ortaya çıkacaktır.

2015 yılı başına kadar Kredi Yurtlara olan başvurular tamamen karşılanmış olacaktır.

SORULARA CEVAPLAR

PKK'nın bazı yerlerde okul yapma olayları ve Kürtçe eğitimle ilgili sorulara ilişkin Arınç, bu yıl içinde çıkan demokratikleşme paketi içinde öğrencilerin seçmeli ders olarak başka dersler olmak üzere Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulabilme imkanı getirilmişti. Bununla birlikte özel eğitim kurumlarında Kürtçe ders verme imkanı verilmiştir. Bugün kavgası yapılan yapay bir tartışmadır. Bir yerde inşaat başlıyor ne yapılacağı belli olmadan burada Kürtçe eğitim verileceği söyleniyor. Bunu Kürtçe eğitim verecek şekilde propagandası yapılıyor. Yetkililer yasa dışında hiçbir uygulamaya müsade edilmeyeceği aşikardır.

Diyarbakır'da Belediye'nin boş bir binayı okula dönüştüreceği ve burada Kürtçe eğitim verileceği ifade edilmiş ancak bu okul için izin alınmadığı, öğretmen ataması olmadığı görülmüş izin alınmadığı takdirde de böyle bir iznin verilemeyeceği belirtilmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler