CHP tazminat fonu kuracak

Erdoğan’ın kazandığı tazminatları karşılamak için evini satan Kılıçdaroğlu’na mali destek geliyor.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 21:37
Abone Ol google-news

<video:875388>

CHP Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı davalar nedeniyle CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ödemek zorunda kaldığı tazminatları karşılamak üzere fon oluşturdu. CHP’li bütün milletvekillerinin katılması durumunda fonda 1,4 milyon TL para toplanacak.

<haber-dikey:1155650, 1155225,1139524>


CHP’nin dün gerçekleşen kapalı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın art arda tazminat davası açtığı CHP lideri Kılıçdaroğlu için fon oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantının başında konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un  “Mahkemelerin heyetleriyle oynanarak Genel Başkanımız için ağır tazminat cezaları veriliyor. Genel Başkanımızı bu noktada maddi cezalarla susturma gayretlerine asla izin vermeyeceğiz” dediği öğrenildi. Özkoç’un Kılıçdaroğlu’nun evini satmak zorunda kaldığına işaret ederek, “Genel Başkanımızın çalışma arkadaşları olarak biz bu sorumluluğu göstermeliyiz” dediği belirtildi. Özkoç’un ardından söz alan bazı milletvekilleri, bu uygulamanın benzer durumdaki milletvekilleri için de yapılmasını önerdi. Özkoç, kapalı grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada fon oluşturma kararını Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dışında aldıklarını belirtti. İktidarın baskıcı ve zulmedici davranışlarının sürdüğünü kaydeden Özkoç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun baskılara karşı hiç geri atmadığını belirterek, Milletvekilleri bugün bir araya gelerek tarihe not düştüler. Bütün bu zorluklarla onu durduramazsınız, engelleyemezsiniz” diye konuştu.

Toplantıda alınan karar kapsamında parti grubunun hesabında toplanmak üzere bütün milletvekillerinden 15 Ocak’ta 5 bin TL, 15 Nisan’da 5 bin TL olmak üzere 10 bin TL toplanması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu, Man Adası’na para transfer edildiği iddialarıyla ilgili üç davada kararlar henüz kesinleşmemesine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları icra sürecini başlatmıştı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine üç ayrı dava için toplamda 909 bin TL olarak yatırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler