Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Uluslararası soruşturma için gereken adımları atacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Hiç bilgi paylaşılmayan bir süreç var Suudi Arabistan'da. Bir taraftan bu olayı kapatmaya çalışan batılı ülkeler var. Biz sonuna kadar gideceğiz. Uluslararası soruşturma için gereken adımları atacağız" dedi.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 18:00
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İBB Gençlik Mekrezi'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SURİYE POLİTİKAMIZ NET"

Suriye'de yapılan operasyonlarla ilgili açıklamasında Erdoğan'ın “Dünya 5'ten büyüktür" sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız bu sözüyle Dünya Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin görevini layığıyla yerine getiremediğine, dünya sorunlarını gerektiği gibi çözemediğine vurgu yapıyor. Biz bu ülkelere karşı değiliz. O ülkelerle ilgili ikili anlaşmalar yapıyoruz. Bazen anlaşıyoruz, bazense anlaşamıyoruz. Peki, biz Suriye'de neden herkesin itibar gösterdiği bir aktör haline geldik. Çünkü bizim Suriye politikamız net. Biz Suriye'de barış, huzur, siyasi çözüm, istikrar ve toprak bütünlüğü istiyoruz. Amerika'nın çekilmesinden sonra herkes gerçek gündemini ortaya koydu ancak biz hep aynı şeyi söyledik ve yaptık" şeklinde konuştu.

“IRAK'IN YENİDEN İNŞASI VE GÜÇLENMESİ BİZİM ULUSAL GÜVENLİĞİMİZDİR"

Irak'ta seçimden sonra kurulan hükümetle ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Bu hükümet daha kapsayıcı olabilir ancak 'her şey bitti' diyemeyiz. Irak'ın yeniden inşası ve güçlenmesi bizim ulusal güvenliğimizdir. Bu inşanın yanı sıra terörle mücadeleyi de sürdüreceğiz" dedi.

“KAŞIKÇI CİNAYETİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Kaşıkçı davasında ilkeli davrandık. İlkeli olduğu kadar akıllı ve stratejik davrandık. Çünkü bu cinayetin aydınlatılmasıyla ilgili zorlukları biliyoruz. Biz bir taraftan elimizdeki bilgileri, belgeleri, delilleri herkesle paylaşırken diğer taraftan ne olduğunu bilemediğimiz, göremediğimiz ve hiç bilgi paylaşımının yapılmadığı bir Suudi Arabistan'ı gördük. Cinayeti işleyenler orada. Çok açık ve net söylüyorum. Bu olayı kapatmaya çalışan batılı ülkeleri var. Ben sebeplerini biliyorum. Hangi konuda ne tür anlaşmalar yapılıyor, biliyoruz ve görüyoruz. Dünyada basın özgürlüğü diyenleri şimdi parayı görünce bu işi nasıl örtbas ettiklerini görüyoruz. Ama biz sonuna kadar gidiyoruz. Şimdi önümüzdeki günlerde uluslararası soruşturma için hazırlıklarımızı yaptık, gerekli adımları atacağız. Bizim stratejimiz sayesinde Suudi Arabistan cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı. 

 

 

<haber-yatay:1207070,1194315>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler