Erdoğan ve Davutoğlu'ndan farklı açıklamalar: Operasyon ve temas

IŞİD'in rehin aldığı vatandaşlar bu sabah Türkiye'ye getirildi. Rehinelerle ilgili olarak Erdoğan ve Davutoğlu'nun yaptığı iki açıklamadaki detaylar soru işaretlerine neden oldu.

Yayınlanma: 20.09.2014 - 11:18
Abone Ol google-news

IŞİD'in 11 Haziran günü rehin aldığı 49 vatandaş bu sabah saatlerinde serbest bırakılarak Türkiye'ye getirildi. Tam 101 gün sonra serbest kalan rehineler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan iki farklı açıklama geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehinelerin "operasyon" ile kurtarıldığını söyledi. Erdoğan, "Irak’ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

AA YAYINLADI: AHMET DAVUTOĞLU, HABERİ BÖYLE ALMIŞ

DAVUTOĞLU: TEMAS

Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamada ise 'operasyon' kelimesinin geçmemesi gözlerden kaçmadı.

Rehinlerle "temas" halinde olduklarını anlatan Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı. Bu çerçevede emeği geçenlere teşekkür ederken, ailelerine bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Bu çalışmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum, sorumlu davranan medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Milletçe geçtiğimiz bu sınavdan bundan sonra da zorlu sınavlarla karşılaştığımız zaman aynı dayanışmayı sürdüreceğimize inancımı teyit ediyorum. Allah bir daha böyle bir acıyı hiçbir aileye göstermesin" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 'çalışmalarda' büyük çaba sarf ettiğini söylediği, MİT'e de teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler