Erdoğan: Rusya da 'YPG Münbiç'i boşaltacak' diyor

Moskova dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, “Bugün gelinen nokta itibarıyla, Rusya da Amerika Birleşik devletleri de PYD/YPG'li’nin Münbiç'i boşaltılacağını söylüyorlar” İfadelerini kullandı.

Yayınlanma: 25.01.2019 - 02:48
Abone Ol google-news

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin ardından Moskova dönüşü uçakta konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"Adana Mutabakatı önemli bir adımdı"

(Adana Mutabakatı) “Bunun Türkiye’nin bölgedeki ağırlığını hissettirebileceği önemli bir anlaşma olduğu kanaatindeyim. Türkiye’yi buraya kim davet etti diyenlere karşı o mutabakatı masaya getirmemiz lazım. Altında baba Esed’in yetkililerinin imzası var. O mutabakatın iyi değerlendirilmesi lazım” 

"Astana ruhunun canlı tutulması önemlidir"

(Astana süreci) “Suriye’de henüz son düzlüğe girildiğini hissetmiyoruz. Orada halen bayağı iş var diye düşünüyorum. Biz Astana sürecini sona erdirme gayreti içinde olanlara karşı sürecin önemi üzerinde duruyoruz. Astana ruhunun canlı tutulması önemlidir. Suriye'de anayasa komisyonu meselesi var. Bu konuda birileri ipe un seriyor. Birileri biz burada varız, siz yoksunuz havasında”

“31 Mart akşamı inşallah ülkem güler ve sevinir”

(Yerel seçimler) “YSK’nın açıklaması ile 18 Şubat’tan sonra biz de ikinci aşamaya geçeceğiz. Kampanya burada yerelleşme sürecine giriyor. Çalışmalar iyi gidiyor. YSK takvimine göre 23 Şubat’ta mitinglerin başlaması var. Sonra hep beraber meydanlara çıkacağız. Televizyon programları vesaire hepsi yürüyecek. Temennim odur ki inşallah 31 Mart akşamı ülkem güler, ülkem sevinir. İnşallah layık olanlar yerel yönetimlerde iş başına gelir”

Fazıl Say açıklaması

(Fazıl Say konseri)”Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir" 

(TRT Haber)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler