CHP’de kritik gün

CHP’li kaynaklara göre İzmir Büyükşehir’de Tunç Soyer’in adaylığı kesinleşti.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 21:52
Abone Ol google-news

CHP’de bugün gerçekleştirilecek kritik Parti Meclisi (PM) toplantısında aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayının yanı sıra İzmir ve İstanbul’un ilçe belediye adaylarının olacağı “yedinci grup adayları” açıklanacak. Edinilen bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Tunç Soyer olacak. CHP ile İYİ Parti’nin il ve ilçelerde yapılacak işbirliği kapsamının belirlenmesiyle birlikte çok sayıda ilçe belediyesinin de bugün açıklanması bekleniyor.

31 Mart yerel seçimleri için bugüne kadar altı farklı grupta adaylarını açıklayan CHP, bugün yedinci grupta çok sayıda adayını daha belirleyecek. Bu kapsamda bugün sabah saatlerinde yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında aday listesiyle ilgili son düzenlemeler yapılarak, öğleden sonra gerçekleştirilecek PM toplantısında adaylar belirlenerek kamuoyuna duyurulacak.

En kapsamlı açıklama
CHP’de bugün yapılacak yedinci grup aday açıklama toplantısı bugüne kadar yapılan diğer toplantılara göre daha geniş kapsamlı olacak. Bugüne kadar altı farklı grupta toplam 698 adayını açıklayan CHP’de bugünkü toplantıda 200’ün üzerinde aday açıklanması bekleniyor.
CHP’de açıklanacak adayların arasında geçen hafta tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı da belli olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olduğunu açıklamasıyla parti içinde İzmir konusunda tartışmalar yaşanırken, bugün İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterileceği belirtiliyor. İzmir’in bazı ilçelerinin de bugünkü toplantıda açıklanabileceği konuşuluyor.

İstanbul ilçeleri
Kritik PM toplantısında İstan-bul’un ilçe belediye başkan adaylarının büyük bir kısmının belirlenmesi bekleniyor. Buna göre, daha önce açıklanan Beylikdüzü ve İYİ Parti’ye bırakılan 4 ilçe dışında CHP’nin açıklamadığı toplam 34 ilçe bulunuyor. Şişli, Kadıköy ve Bakırköy gibi metropol ilçelerin dışında kalan pek çok ilçenin bugünkü toplantıda açıklanabileceği ifade ediliyor.
CHP’de İYİ Parti ile işbirliği yapılacak il ve ilçe belediyelerine ilişkin kapsamın da belirlenmesiyle birlikte özellikle aralarında metropol ilçelerinde olduğu 10’larca ilçe adayının bugün açıklanması bekleniyor. Ayrıca CHP’nin açıklamadığı mevcut il belediyelerinden Kırklareli ve Zonguldak adaylarının da bugün açıklanabileceği ifade ediliyor. 

<haber-yatay:1198854,1214302,1211536,1213247>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler